Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Far Cry

Prišla je komajda opazno. Brez medijskega buma in blišča, brez uspešne predhodnice. Sedaj je tu, je izjemna, morda celo najboljša in je resna konkurentka za igro leta...
Datum objave:
16.april 2004

Avtor:
Matija Likar
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 3  


Grafika: 10
Zvok: 9
Igralnost: 9
Vrednost: 10
Subjektivno: 10
Skupaj: 95%
Že približno leto dni z navdušenjem pričakujemo naslednjo generacijo prvoosebnih streljačin. Igre, ki bodo končno začele izkoriščati vse potenciale novodobnih, tehnološko dovršenih grafičnih kartic. Med tem ko se različni ugledni razvijalci ubadajo z raznovrstnimi težavami in stalno odlagajo izide svojih opevanih biserov, je komaj znano nemško podjetje Crytek prehitelo vse. Ne samo, da so prvi lansirali svoj izdelek na tržišče, temveč so s tem postavili nova merila in morda celo zadali smrtni udarec nekaterim prihajajočim naslovom v boju za igro leta. Far Cry ni samo odlična streljačina. Je prava mojstrovina, je dokaz kaj lahko razvijalci dosežejo s svojim znanjem in trudom, je... Je po vsej verjetnosti najboljša enoigralska streljačina do tega trenutka.


Klikni na sliko za večjo različico
Dejstvo je, da igra, ki ponuja tako izjemno grafično podobo, potrebuje tudi dovolj zmogljiv računalnik, ki jo bo gnal. In Far Cry je igra, ki bo vaše domače stroje pognala prav do meje in še čez. Sam si lastim 2.5 gigaherčni pentium s 512 Mb rama ter grafično kartico Radeon 9700 Pro in do sedaj sem lahko 99 odstotkov vseh iger igral na maksimalnih nastavitvah. Žal pa to ne velja za Far Cry. Igra mi teče gladko z vsemi nastavitvami na "high" (pri čemer je maksimum "very high") in z izključenim Antialiasing načinom, a ne glede na to izgleda izjemno, mnogo lepše kot katerakoli do sedaj. Dejstvo pa je, da za maksimalne nastavitve pri tej igri, potrebujete vsaj 3 gigaherčni pentium oz. njemu enak AMD-jev procesor, 1 giga rama in grafično kartico Radeon 9800 XT oz. njej enako Geforce kartico (čeprav je trenutno še ni na tržišču).


Klikni na sliko za večjo različico
Sistemske zahteve smo obdelali, zato je čas da se podamo na pustolovščino. Igrali bomo vlogo Jacka Carverja, mišičastega frajerja v rdeči havajski srajci. Ko ga nekega dne skrivnostna lepotica najame za križarjenje po, kar se na prvi pogled zdi, idiličnem pacifiškem otočju, je njuna jadrnica nenadoma napadena in Jack se po čudnih nočnih morah prebudi v zapuščenem bunkerju. Njegova naloga je, da ugotovi zakaj ga je Valerie sploh najela in kaj vse se pravzaprav skriva na tem ne več tako idiličnem otočju. Zgodbe vam od tu naprej ne bom več izdal, saj je resnično zanimiva in napeta vse do konca. Med tem ko boste postopno odkrivali skrivnostno dogajanje, boste znova in znova presenečeni in hkrati tudi precej prestrašeni, saj je vzdušje tako izjemno, da vas vse skupaj dobesedno posrka vase. In ko boste že mislili, da je vsega konec, vas čaka še več.


Klikni na sliko za večjo različico
Igra ima vsega skupaj 20 misij, izmed katerih je vsaka denimo določen otok ali pa določena stavba, ki jo moramo obdelati. Torej je vsaka misija precej dolga, kar skupaj nanese za več kot 20 ur igranja in to na osnovni težavnostni stopnji (dodajte še vsaj nekaj ur za vsako višjo stopnjo). To je približno enkrat več, kot nam v zadnjem času ponujajo tovrstne igre, kar je seveda vredno pohvale. Osnovni meni v igri je precej zanimivo izdelan, saj ponuja možnost demo ozadja. Je pregleden in preprost za uporabo. Nastavitve kontrol so klasične in zato ni potrebe po spreminjanju. Nalaganje posameznih stopenj je podobno kot pri igri Half Life, torej se določena stopnja naloži enkrat in traja malo dlje, vsako ponovno nalaganje pa traja le par sekund. Tudi med samim igranjem teče igra gladko in se shranjuje skoraj neopazno le na tako imenovanih "checkpointih".Naslednja stran >>>Čas izida:
26. marec 2004
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Crytek StudiosVse slike iz igre (177)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Far Cry
>
27.marec 2004:
Popravek igre Far Cry
>
24.marec 2004:
Cheat igre Far Cry
>
23.marec 2004:
Trainer igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
6.september 2003:
Napoved igre Far Cry
>
Povezava na uradno stran igre Far Cry


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.