Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Battlefield Vietnam

Naveličani druge svetovne vojne v seriji iger Battlefield? Potem je Battlefield Vietnam kot nalašč za vas, saj zajame vso akcijo predhodnic in jo preseli globoko v vietnamsko džunglo...
Datum objave:
10.april 2004

Avtor:
Mitja Oberč

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 3  


Grafika: 9
Zvok: 9
Igralnost: 8
Vrednost: 9
Subjektivno: 9
Skupaj: 87%
Za serijo iger Battlefield 1942, ki se je začela konec leta 2002, lahko z gotovostjo trdimo, da je ena najbolje prodajanih in igranih serij zadnjem letu. Dokaz za to so lestvice prodajanosti iger, na katerih je bilo igre te serije pogosto moč zaslediti. Izvirna igra je prav solidna in nudi pravo večigralsko doživetje, razvijalci pa so jo po izidu še izboljšali z dvema dodatkoma, Battlefield 1942: The Road to Rome in Battlefield 1942: Secret Weapons of WWII. Sedaj pa so se Electronic Arts odločili zapustiti tematiko druge svetovne vojne in se preseliti v naslednjo večjo vojno, torej Vietnamsko vojno. V grobem lahko pričakujemo nova okolja, orožja, vozila, nasprotnike in odlično vzdušje; bolj podrobno pa si bomo Battlefield Vietnam ogledali tekom tega opisa.


Klikni na sliko za večjo različico
Po prikazu uvodne animacije, ki s pomočjo odlično izbrane glasbe zelo dobro predstavi takratne razmere v vojni, se znajdemo v glavnem meniju. Serija Battlefield iger nekako znana po pustih menijih in tudi Battlefield Vietnam ni izjema, saj je glavni meni zelo pust, če odštejemo posnetke, ki se vrtijo v ozadju. Igra se seveda deli na enoigralski in večigralski način, še preden se lotimo igranja, pa je dobro malo pokukati v nastavitve igre. Če nas je v Battlefield 1942 pri enoigralskem načinu čakala nekakšna kampanja, tokrat ne bo tako. Na voljo je le instantna akcija, kjer lahko odigramo partijo z želenim številom nasprotnikov na eni izmed 12 map (vsega skupaj 14 scenarijev, od tega sta dve mapi uporabljeni dvakrat), ki so narejeni po nekaterih najbolj slavnih bitkah v Vietnamski vojni. V enoigralstvu prevladuje način prevlade na mapi, ki je vsem dobro znan iz prejšnjih treh iger serije, kjer smo zavzemali kontrolne točke in sovražniku odvzemali t.i. tickete.


Klikni na sliko za večjo različico
Čeprav je bistvo igre večigralstvo, se osnove lahko dodobra spozna v enoigralskem načinu, kjer se je moč seznaniti z vsemi mapami, orožji in vozili. Mape so med seboj zelo raznolike in ponujajo različne stile igranja. Čeprav je glavni cilj posamične mape zavzeti in braniti čim več kontrolnih točk, so se razvijalci vseeno odločili dodati nekaj svežine v ciljem. Tako boste morali uničevati radijske oddajnike, posebno zanimiva pa je mapa, kjer ameriške sile začnejo na eni točki, obkroženi s sovražnimi silami. Poudarek pa ni samo na pehotnem bojevanju, saj zelo pomembno vlogo igrajo tudi kopenska in zračna vozila. Med bojevanjem se je moč prevažati s jeepi, tanki, oklepniki in različnimi čolni; zračne enote pa zastopajo helikopterji Huey (ki so zasloveli prav v Vietnamski vojni), Cobra ter letala F-4 Phantom (z napalmi), A-7 Corsair in komunistična MIG-17 in MIG-21. Te enote so skoraj vedno dostopne in bodo pogosto polnile nebo ter podpirale zaveznike na kopnem.Naslednja stran >>>Čas izida:
19. marec 2004
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
EA DICEVse slike iz igre (120)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Battlefield Vietnam
>
22.november 2005:
Popravek igre Battlefield Vietnam
>
15.marec 2004:
Trainer igre Battlefield Vietnam
>
14.september 2003:
Napoved igre Battlefield Vietnam
>
Povezava na uradno stran igre Battlefield Vietnam


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.