Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Colin McRae Rally 4

Colin McRae Rally se po lanskoletni polomiji znova vrača v igro, saj je z letošnjo različico zopet zasijal v blišču, ki smo ga bili vajeni od ekipe Codemasters...
Datum objave:
30.april 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 5  


Grafika: 10
Zvok: 9
Igralnost: 9
Vrednost: 8
Subjektivno: 9
Skupaj: 90%
Se še spominjate lanskega poletja, ko smo tako zelo nestrpno pričakovali tretje nadaljevanje naše najljubše rally nadaljevanke… Razočaranje nad videnim je bilo nepopisno, saj je bil CMR3 popolnoma nedokončan produkt in prava žalitev za vse navdušence avtomobilizma. Podcenjevanje potrošnikov se je nadaljevalo s še slabšim Indycar Series in le malokdo je verjel, da se bo po dveh resnih blamažah Codemaster še uspel pobrati. Pa se je in CMR 04 je lep dokaz, da starih mojstrov ne gre prehitro odpisati. 


Klikni na sliko za večjo različico
Ko sem pred letom dni govoril o CMR3 kot o slabi igri z velikim potencialom, se nisem motil. Letošnja različica ima namreč, vse kar je bilo lani nakazano, pa žal ne ravno do konca izpeljano. Pa začnimo kar pri načinih igranja. Zopet lahko uživamo v vseh možnih načinih, naj si gre za posamezne rallyje (8 različnih prizorišč - Španija, Japonska, Švedska, ZDA, Avstralija, Grčija, Finska, VB), posamezne etape (vsega skupaj 48), hitro dirko (računalnik naključno izbere dirkalnik in prizorišče), večigralski način (bodisi preko mreže ali pa "split screen" varianta) in pa seveda prvenstvo. Ta se deli na več razredov in sicer na dirkalnike s štirikolesnim in dvokolesnim pogonom, B razred ter najtežji "expert" način, o katerem nekaj več v nadaljevanju. Ustvarite lahko celo povsem lasten rally, kar je zanimiv dodatek, saj omogoča kombiniranje vseh mogočih etap z različnimi podlagami in zna zelo popestriti že tako izzivov polno dirkanje. Vrnil se je tudi t.i. "ghost car", na katerega so ustvarjalci lani popolnoma pozabili, tako da bo postavljanje rekordov zopet vsaj tako razburljivo početje, kot smo ga bili vajeni v dvojki.

Igra podpira tako tipkovnico, kot tudi volan in verjetno marsikateri lastnik volana kar malce nervozno čaka, kaj bom porekel nad vožnjo s slednjim. Da se spomnimo, lani je bila ta zavoljo zapoznelega odzivanja popolnoma nemogoča, tako da smo bili prisiljeni trpeti na tipkovnicah. No, letos je vse skupaj zopet tako kot mora biti. Codemasters je očitno prisluhnil glasnim kritikam in odpravil to resno pomanjkljivost, tako da je vožnja z volanom zopet pravo veselje. Tudi s tipkovnico se da povsem spodobno voziti, težava pa se pojavi pri testiranjih motorja in pa menjalnika, ko je potrebno določen čas držati konstantne vrtljaje.


Klikni na sliko za večjo različico
Testiranja? Kakšna testiranja? Ja, letošnja novost je med drugim tudi testiranje dirkalnika, natančneje posameznih delov dirkalnika (motor, pnevmatike, zavore, menjalnik in vzmetenje). Uspešno opravljeni testi nam prinašajo izpopolnjene komponente, ki še kako prav pridejo na vse bolj zahtevnih terenih v nadaljevanju sezone. Ko smo že pri sezoni… Končno nismo omejeni zgolj na Citroena, temveč lahko izberemo poljuben dirkalnik, odvisno pač od tega, kaj nam je na voljo. Z dobrimi rezultati namreč nenehno odklepamo nova vozila, tako da je na koncu izbira kar pestra (Citroen Xsara, Subaru Impreza WRX 44S, Ford Focus, Mitsubishi Lancer EVO 7, Peugeot 206, Ford Puma, Citroen Saxo, Fiat Punto Super 1600, MG ZR, Ford RS200… Prav tako lahko odklenemo tudi nekaj klasičnih rally dirkalnikov, kot je na primer Lancia Delta ali pa legendarne turbo pošasti iz razreda B ter še nekaj bolj vsakdanjih avtomobilov.Naslednja stran >>>Čas izida:
2. april 2004
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
Codemasters
Razvijalec:
CodemastersVse slike iz igre (46)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Colin McRae Rally 4
>
Demo igre Colin McRae Rally 4
>
1.april 2004:
Cheat igre Colin McRae Rally 4
>
Demo igre Colin McRae Rally 4
>
6.december 2003:
Napoved igre Colin McRae Rally 4
>
Povezava na uradno stran igre Colin McRae Rally 4


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.