Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 20.APRIL 2024

Far Cry

Prišla je komajda opazno. Brez medijskega buma in blišča, brez uspešne predhodnice. Sedaj je tu, je izjemna, morda celo najboljša in je resna konkurentka za igro leta...
Datum objave:
16.april 2004

Avtor:
Matija Likar
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Že smo pri grafiki. To je področje, kjer igra dobesedno blesti. Brez dvoma ima Far Cry najnaprednejšo grafiko med vsemi PC igrami. Prav vse izgleda fantastično. Džungla deluje gosto, napolnjena je z raznimi vrstami dreves, trave grmovja in drugih rastlin. Ne manjkajo živali in nadležni insekti. Pesek na plaži se blešči v soncu in po njem se nežno premikajo valovi vode. Gladina morja je fotorealistična in odseva vsako podrobnost. Model osebe je eden najboljših, kar smo jih videli. Vsi liki so polni podrobnosti in animacij. Igra vsebuje tudi realnočasovno osvetlitev in senčenje. Oboje izdelano do mere, ki je še nismo videli. Ko se sprehajamo po džungli dejansko vidimo sence listov na svojem orožju. Vzdušje v stavbah je zaradi svetlobe izjemno. Pogled nam zmoti nihajoča luč, ki meče svetlobo na prostor, ali pa v večjih sobah na stenah ogromne sence bližajočih se sovražnikov. Uhajanje plina ali pare povzroča motno sliko v zraku. Podrobnosti je tako veliko, da jih ne morem vseh našteti, lahko pa rečem, da je igra izdelana tako natančno in prepričljivo, da se še nikdar nisem tako vživel v samo dogajanje na ekranu.


Klikni na sliko za večjo različico
K vživetju ne pripomore samo grafika, temveč tudi igralnost. Ste se kdaj vprašali zakaj ni nikdar nihče poizkušal kopirati umetne inteligence marincev iz igre Half Life? No osebki v tej igri so podobno pametni,  a še dosti bolj. In ne samo pametni, temveč najbližje realnim osebkom do sedaj. Pri plačancih boste hitro ugotovili, da nimajo čudežnih sposobnosti, saj nikdar ne vedo kje se nahajate, dokler vas dejansko ne vidijo oz. ne slišijo vašega streljanja. Ko ste se izdali, je najbolje zamenjati položaj, saj bodo skušali čimprej priti do vašega zadnjega znanega položaja in vas napasti po možnosti izza hrbta. Tudi če se boste igrali ostrostrelca in pobijali sovražnike iz oddaljenega stolpa, se bo slej ali prej eden izmed njih neopazno izmuznil vaši puški in se priplazil do vas. Radi uporabljajo tudi kritje in včasih jih v gosti džungli ne boste opazili, dokler ne bo prepozno. Zvok gotovo igra veliko vlogo, saj lahko vnaprej slišite sovražnike oz. oni vas, v pomoč pa vam bo tudi poseben daljnogled, ki lahko določi pozicijo živih sovražnikov v vidnem polju. Če se le ti skrivajo za betonskim zidom ali kakšno drugo pregrado, jih ne boste opazili niti s to napravo, zato previdnost ni nikoli odveč. Vse skupaj pomeni, da boste v boju potrebovali izjemno taktiko, če boste hoteli preživeti ta pekel. Še posebej, ker ne boste imeli opravka samo z ljudmi, a to naj ostane skrivnost.


Klikni na sliko za večjo različico
Zvok igra posebno vlogo v igri in je prav tako izjemen. Če si ne lastite kakšne odlične zvočne kartice ali zvočnega sistema, poizkusite s slušalkami, saj bodo močno pripomogle k vzdušju. V džungli boste poslušali brenčanje insektov in ptice, ki vam bodo letele nad glavo. Od daleč boste slišali prihajajoči helikopter in skorajda lahko določili s katere strani prihaja. S prej omenjenim daljnogledom boste lahko tudi prisluškovali pogovorom sovražnikov. Znotraj stavb vas bo zmotilo grozeče renčanje sovražnikov, ki jih ne bom izdal. Mimo glave vam bodo tu in tam švigale rakete. Vsako orožje ima avtentičen zvok. Gumijasti čoln brenči po svoje, motorni po svoje. Prav tako različna vozila.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
26. marec 2004
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Crytek Studios



Vse slike iz igre (177)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Far Cry
>
27.marec 2004:
Popravek igre Far Cry
>
24.marec 2004:
Cheat igre Far Cry
>
23.marec 2004:
Trainer igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
6.september 2003:
Napoved igre Far Cry
>
Povezava na uradno stran igre Far Cry


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.