Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 6.JUNIJ 2020
/ NAPOVED /
Far Cry

Crytek Studios predstavlja prihajajočo igro Far Cry, ki obeta ogromno. Lahko se zgodi, da dobimo konkurenco igram Half-Life 2 in Doom 3, saj je vizualni del igre naravnost fantastičen. Berite dalje…
Datum objave:
6.september 2003

Avtor:
Sašo Vozel
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
26. marec 2004
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Crytek Studios
K sveti trojici, Half-Life 2, Max Payne 2 in Doom 3, moramo dodati še eno težko pričakovano streljačino, ki je nekaterim manj znana, predvsem po zaslugi prej omenjenih iger, ki imajo za seboj ugledne predhodnice. Igra Far Cry pa se vseeno ne da in samo upajmo, da bo dostojno konkurirala najpomembnejšim igram, ki bodo izšle v bližnji prihodnosti. Potencial je velik, tematika zadosti zanimiva, da omreži igralca, manjka samo še pika na i, katero pa je zadnje čase na tržišču izredno težko doseči. Govorimo o samem imenu in slovesu igre. Pa si poglejmo, kaj nas čaka v igri Far Cry.

Začeli boste kot Jack Carver, skrivnosten mož, ki se ukvarja s pomorskim prevozom v Južnem Pacifiku. Najela vas bo mlada in lepa novinarka, katero boste odpeljali na neoznačeni otok. Morali bi ostati neopaženi, vendar vse skupaj spodleti in čoln vam uničijo plačanci. Vaša naloga bo, da poiščete lepo novinarko in jo rešite iz rok teh groznih morilcev. Res, zgodba ne bo nominacija za oskarja, vendar kritiko na stran, saj nam še niso znane podrobnosti.

Igra je razdeljena na 16 misij, v katerih vam bodo na voljo vozila kot so buggy, helikopter, čoln, vozilo na zračni blazini (hovercraft) ter jadralno letalo. Zadnje čase je v navadi, da se razvijalci veliko ukvarjajo z umetno inteligenco. Velikokrat pač neuspešno. No, tokrat ostajamo dobro razpoloženi, saj obljubljajo veliko obetavnih novosti. Sovražniki vas bodo lahko slišali ali pa sklepali, da ste v bližine glede na spremembe v okolju. Če boste za sovraga premočni, bo zbežal na pomoč in pripeljal celo hordo tovarišev. Nepridipravi bodo napadali taktično, vam postavljali zasede itd. Tudi razpoloženje posameznikov se bo razlikovalo, saj vas bo nekdo hotel razrezati z motorno žago, se pravi bo agresiven, spet drugi bo pa ostal hladen. Vedno znova bodo pozicije sovražnikov drugačne, tako da se bomo monotonosti ognili z velikim ovinkom.

Grafični pogon je pravo umetniško delo. Vsakemu, ki si ogleda slike iz igre Far Cry, zastane dih. Sline se že cedijo, saj so posnetki resnično vabljivi. Vključeno bo dinamično osvetljevanje, ki je bilo prvič videno v zgodnjih Doom 3 filmčkih. Grafika bo naravnost čudovita. Celotna igra bo postavljena na prelep otok v Mikroneziji z popolno dinamičnim okoljem. Se pravi, da bomo deležni velike realnosti in dinamične igralnosti. Vse skupaj bo velik zalogaj za strojno opremo, ki je tako ali tako vedno zastarela, pa lahko na vsake pol leta menjamo grafično kartico. Da bomo igro lahko sploh zagnali, bomo potrebovali vsaj GeForce 3.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2020 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.