Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.JULIJ 2024
/ NAPOVED /
Flight Simulator X

Microsoftova uspešna serija letalskih simulacij Flight Simulator bo prihodnje leto dobila že deseto nadaljevanje - tokrat preprosto imenovano Flight Simulator X - izšlo pa bo sočasno s 25. obletnico obstoja serije...
Datum objave:
31.januar 2006

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
13. oktober 2006
Zvrst igre:
letalska simulacija
Založnik:
Microsoft Game Studios
Razvijalec:
Aces Studio
Začetki serije segajo v leto 1982, ko je Microsoft izdal Microsoft Flight Simulator 1.01, ki so ga razvili pri subLOGIC. Sledila so številna nadaljevanja, opaznejši napredek pa je postal viden z igro Flight Simulator 98, ki je prva v seriji začela uporabljati 3D pospešeno grafiko.  Z vsakim naslednjim delom serije je bilo moč opaziti več letal, letališč, vedno bolj podrobne scenarije po celem svetu, boljšo grafiko, vedno bolj zahtevno ter natančno fiziko in vedno več dodatne vsebine, ki so jo ustvarjali ljubitelji letalstva. Z največ komercialnimi dodatki se lahko vsekakor pohvali trenutno aktualni Flight Simulator 2004, za katerega je po sorazmerno ugodni ceni na voljo že preko 10 dodatkov razvijalcev Just Flight, v katerih se lahko dodobra spoznati z različnimi letali.

Sedaj je Microsoft napovedal najnovejši del serije, Flight Simulator X imenovan. Po besedah razvijalcev naj bi deseti del serije predstavljal vse dobre lastnosti serije, ki bo prihodnje leto praznovala 25. let obstoja in bo na novo postavil standard tehnoloških inovacij, odlične grafike in realizma za to precej slabo zastopano zvrst iger. Pa poglejmo kaj nam pripravljajo.

Prva opazna sprememba bo v grafiki, ki bo glede na solidno predhodnico naredila korak naprej in omogočila efekte kot sta bleščanje sonca in odboj svetlobe z mokrih površin, stekla ali kroma. To bo svet v igri prikazalo še bolj realistično, izjemno stopnjo detajlov pa bo moč opaziti tudi na letalih, ki se jim bodo tokrat pridružili tudi klasična letala, s katerimi bo moč pristajati na rekah ali jezerih. Presenetljivo nespremenjeno izgleda vreme, ki nikoli ni bilo močno področje serije. Pri igralnosti bo dodan element z misijami, ki bo igralcem omogočal postopno napredovanje in izboljševanje sposobnosti. Novosti bo deležna tudi večigralska koda, ki bo omogočala več načinov za povezovanje z igralci po celem svetu.

V začetni različici igre bo moč najti že precej znana letala, kot so Grumman Goose, DeHavilland Beaver, Airbus A321, Boing 747, Boing 737-800 in razna jadralna letala, razvijalci pa bodo seveda poskrbeli za kompatibilnost z letali iz prejšnje različice. V Flight Simulator X bo moč najti preko 24.000 letališč iz celega sveta, med njimi bodo najbolj znana letališča deležna izjemne mere detajlov in interaktivnosti (naš Brnik bo po vsej verjetnosti predstavljen le kot pista sredi polja). Igralni svet bo tako vseboval hiše, drevesa in tudi ptiče, zaradi precejšnje obsežnosti bo tokrat FSX izšel le na DVDju.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.