Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 25.JUNIJ 2024
/ NAPOVED /
Civilization IV: Colonization

Ljubitelji Sid Meierjeve legendarne zgodovinske potezne strategije bodo po štirinajst letih dočakali remake, Civilization IV: Colonization imenovan, ki bo kot nov del serije Civilization IV uporabljal pogon te priljubljene uspešnice.
Datum objave:
30.julij 2008

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
26. september 2008
Zvrst igre:
potezna strategija
Založnik:
2K Games
Razvijalec:
Firaxis
Verjetno je med igralci malo ljubiteljev poteznih strategij, ki ne poznajo uspešnic Sid Meierja. Med njimi zagotovo najbolj izstopa uspešna serija iger Civilization, ki bo kmalu bogatejša za nov del, s katerim se bo po dolgem času vrnila njena manj uspešna sestrska igra Colonization – tokrat v posodobljeni obliki z igralnim pogonom aktualne igre Civilization IV. Izvirni Colonization je izšel daljnega leta 1994, postavljen pa je bil v čas evropskega odkrivanja in osvajanja Amerike s končnim ciljem osamosvojitve novih kolonij. Igra je bila med igralci sicer dobro sprejeta, vendar ni nikoli doživela enake slave kot svoja večkrat nagrajena sestra in s tem tudi ni dočakala dostojnega nadaljevanja... do sedaj.

Kot že omenjeno, se Civilization IV: Colonization dogaja v času evropskega odkrivanja Novega Sveta. Igralec bo izbral enega izmed štirih narodov (na voljo bodo Angleži, Španci, Francozi in Nizozemci) in odplul odkrivati nova ozemlja ter jih naseliti. Kolonije bodo glede na mesta ustanovitve pridelovala različne surovine in dobrine, ki jih bo moč uporabiti v zgradbah, z njimi trgovati ali pa jih s trgovskimi ladjami odpeljati v Evropo. V domovini bo moč najemati razne mojstre, ki bodo zasedli položaj v vaših zgradbah in izboljšali produktivnost. Vlogo bodo igrali tudi domorodci, s katerimi bo moč s pomočjo izboljšane diplomacije skleniti zavezništva in trgovati z dobrinami (če boste v res dobrih odnosih, vas bodo sem ter tja razveselili s kakšnim darilom v obliki dobrim ali zlata). Za tiste malo manj miroljubne pa bo seveda možnost napada, pridobivanja sovražnikov in ropanja bogatih vasi v iskanju na dragocene zaklade (azteško zlato in podobno).

Igralec bo tako z leta v leto bližje samostojnosti in svobodi, pri tem mu bodo v pomoč razne zgodovinske osebnosti v obliki političnih svetovalcev, vojaškim poveljnikov in izumiteljev – vsak izmed njih bo prinesel kakšen bonus, kot sta na primer hitrejše premikanje ladij, odpravljene meje s sosednimi naselji ali splošno zadovoljstvo ljudstva. Odnosi z domovino se bodo sčasoma zaostrili, saj bodo dobrine ki jih boste prodajali vedno bolj obdavčene, prav tako pa bodo razni embargi in stalno višanje davkov povečevali željo vaših kolonistov po osamosvojitvi. Tako kot v izvirnem Colonization, bo zadnje dejanje pred želenim ciljem velika borba, v kateri se bodo vse vaše kolonije morale obraniti pred silami domovine. Pri tem gre omeniti še ostale evropske narode, ki vam bodo konkurirali, saj bodo v Novem Svetu z enakimi nameni kot vi.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.