Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.JULIJ 2024
/ NAPOVED /
Heroes of Might & Magic V

Peti del serije fantazijskih poteznih strategij Heroes of Might & Magic se tokrat seli v 3D okolje. Se bo čar pri igranju, ki je serijo naredil tako posebno, uspešno prenesel?
Datum objave:
25.december 2005

Avtor:
Mitja Vreča
Bookmark and Share .


Čas izida:
19. maj 2006
Zvrst igre:
potezna strategija
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Nival Interactive
Heroji se vračajo v peto! Tokrat deželo ogroža demon, ki steguje svoje lovke po deželi. Le heroji lahko ustavijo to grožnjo – podoživite njihovo usodo in povedite vojsko proti zmagi ter odkrijte skrite agende demonskih gospodarjev. To boste lahko storili z unikatnimi heroji, seveda pa brez vojske ne bi šlo, prav tako pa tudi brez premagovanja sovragov. Za to bo poskrbel nov dinamični borilni sistem, ki bo integriral eno in večigralsko komponento. Prvič v seriji bomo priča prehodu v tretjo dimenzijo – grafika bo sapojemoča, skupaj s 3D animacijo pa bo pričarala novo igralno izkušnjo.

Svet bo barvit in visokodetajlen, kar bi lahko pripisali sodelovanju znanega francoskega umetnika Oliverja Ledroita. Svet si bo potrebno dodobra ogledati med igro, da ne kak pomemben objekt ne izgubi – tu bo prišla do izraza fleksibilna kamera. Ko pa bo prišlo do bitke, se bo pokazala novost - šestkotnikov ni več, le še kvadratki. Spopad bo še pohitrila različna velikost bojišč glede na število sodelujočih… prostovoljcev. Možno bo izbrati realnočasovno ali potezno bojevanje, kar bo igro odprlo novemu krogu igralcev, ki dajo več na neposredno akcijo.

Večigralstvo bo imelo pet različnih načinov igranja, med njimi velja še posebej izpostaviti način »duh« in »simultano igranje«. Prvi bo resno pohitril počasne igre, saj bodo neaktivni igralci lahko gledali po zemljevidu in sabotirali nasprotnika. Simultano igranje bo omogočilo hkratno raziskovanje sveta vsem udeležencem, dokler ne bo prišlo do neposrednega kontakta.

Tematika bo bolj zrela in cela igra bo bolj resna, hkrati pa bo črpala iz preteklih delov serije – šest frakcij in več kot 40 herojev. Igra se ne bo bistveno raziskovala od prejšnjih delov, kjer je bila srčika igre raziskovanje dežele z heroji, gradnja mest in vojske ter seveda brcanje riti nasprotnikom. Ubisoft je najel ruske razvijalce Nival, ki so se izkazali z Etherlords2, Silent Storm + Sentinels, Blietzkrig 1+2 in še več uspešnicami.

Igranje bo potekalo na dveh nivojih, strateškem in razvoju likov (RPG). 6 kampanj in več kot 30 misij, kjer bo potrebno raziskovati in osvajati dežele, skrbeti za mesta, rekrutirati vojsko in nadgrajevati heroja skozi uporabniku prijazen, a močan potezni sistem. Ta sistem bo prijazen do novincev in hkrati zahteven in zanimiv – prvič v seriji se bo namesto šahovnice prikazalo popolnoma živo 3d bojišče.

Igra je v beta fazi in naj bi izšla februarja prihodnje leto. Vsekakor bo zanimivo videti, ali bodo heroji uspešno prestali prehod v tretjo dimenzijo in zadovoljili ljubitelje serije.

Tudi vi nestrpno pričakujete igro Heroes of Might & Magic V?
Delite svoje navdušenje s somišljeniki v forumu >>>Vse slike iz igre (46)


>
30.januar 2009:
Galerija igre Heroes of Might & Magic V
>
18.oktober 2007:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
4.maj 2007:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
30.januar 2007:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
14.september 2006:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
14.avgust 2006:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
30.junij 2006:
Trainer igre Heroes of Might & Magic V
>
30.junij 2006:
Popravek igre Heroes of Might & Magic V
>
Povezava na uradno stran igre Heroes of Might & Magic V


>
30.julij 2008:
Civilization IV: Colonization
>
23.julij 2008:
Diablo III
>
28.julij 2007:
The Sims 2: Bon Voyage
>
19.junij 2007:
Crysis
>
31.januar 2006:
Flight Simulator X
>
12.januar 2006:
Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter
>
1.januar 2006:
ArmA: Armed Assault
>
25.december 2005:
Heroes of Might & Magic V

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.