Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 25.JUNIJ 2024
/ NAPOVED /
Diablo III

Skoraj osem let po izidu predhodnice smo končno dočakali uradno potrditev Blizzarda, da je močno pričakovan Diablo III že krepko v razvoju. Ali bo izpolnil pričakovanja ljubiteljev?
Datum objave:
23.julij 2008

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
15. maj 2012
Zvrst igre:
FRP
Založnik:
Blizzard
Razvijalec:
Blizzard
Blizzardova najbolj uspešna serija akcijskih FRP iger se je začela decembra 1996 z izidom igre Diablo, ki je s svojo zanimivo igralnostjo in možnostjo brezplačnega online igranja preko storitve battle.net pritegnila številne igralce tovrstnih iger. Julija 2000 ji je sledil Diablo II, ki je prinesel več igralnih razredov, aktov, orožij, nalog, pošasti in zabave. Leto kasneje je sledil še dodatek Diablo II: Lord of Destruction, ki je dodal dva igralna razreda, peti akt, nova orožja ter predmete in spopad z Diablovim bratom Baalom. Kljub svoji relativni zastarelosti, igra še vedno ostaja izredno popularna in je po mnenju mnogih najboljša FRP igra vseh časov.

Sedaj se nam po številnih letih špekulacij in govoric obeta nadaljevanje serije – Diablo III, ki bo po besedah Blizzarda ostal zvest svoji tradicij in bo ostal akcijska FRP igra kljub nekaterim govoricam, po katerih naj bi šlo za MMORPG igro. Dogajanje bo postavljeno v že poznani fantazijski svet Sanctuary, dvajset let po dogajanju predhodnice, kjer je nekaj pogumnih in mogočnih herojev rešilo svet pred silami zla. Igralci se bodo ponovno morali spopasti s silami pekla, ki se bodo začele ponovno zbirati v ljubiteljem dobro poznani vasici Tristram. Poleg nekaj že poznanih krajev, se bo skozi zgodbo vrnilo tudi nekaj poznanih likov, kot sta Deckard Cain in nadangel Tyrael.

Diablo III bo vseboval pet igralnih razredov, od katerih sta zaenkrat potrjena le barbar in vrač. Vsak lik bo imel svoje posebne sposobnosti in stile igranja – barbar se bo najbolje razumel z raznimi meči ter sekirami, medtem ko se bo vrač z raznimi uroki poskušal izogniti spopadom na bližino. Pri izdelavi začetnega lika bo tokrat na voljo nekaj dodatnih možnosti, kot je na primer izbira spola lika. Igralci bodo skozi zgodbo potovali po različnih krajih in se spopadali s hordami pošasti ter težavnih šefov, ves čas pa bodo pridobivali nove predmete, naloge (obeta se prenovljen sistem questov) ter izkušnje, s katerimi bodo izboljševali svoje like ter posebne sposobnosti.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.