Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 29.APRIL 2024

Star Wars: Knights of the old Republic

Med vse ljubitelje dobrih iger je prišla težko pričakovana FRPjka, Star wars: KOTOR. Igra je nedvomno eden izmed biserov sedaj že preteklega leta 2003 in se ga lahko postavi ob bok Gothicu II...
Datum objave:
10.januar 2004

Avtor:
Aljoša Sodja

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
Polna soba sovragov tako ni prevelik izziv, ako imamo le kanček soli v glavi. Dostikrat si pomagamo tudi z raznimi bugi v umetni inteligenci (ko nas sovrag ne vidi čeprav bi nas moral, mi pa mu tačas namečemo zvrhano košaro granat med noge). A taki primeri niso tako pogosti in vse skupaj so boji vzdušni, tako da prevelike zamere v tej smeri ni. Je pa prostor za izboljšave... Boji potekajo na podlagi sistema d20 (Icewind Dale, Pool of Radiance, Planetscape: Torment...). Ta sistem seveda poteka na podlagi dobrih starih kock (dvajsetstranskih - od tod tudi ime 20-sided dice). Sistem seveda izvira iz namizne igre D&D, a kot najbrž vsi vemo se je zadeva razpasla tudi na računalniške igre. Lučanje kock seveda pomeni to, da na boj  vpliva sreča, saj se lahko v isti situaciji boj obrne vam v prid, ali pa vam v škodo. Sicer vas kockice nikoli ne bodo pretirano oškodovale (mene niso). Tako ne boste izgubili boja zaradi nesreče, če ste vi nabildani vaš nasprotnik pa je Vili Resnik, kot tudi ne boste premagali šefeta, ko ste mlahavi kot Domen Kumer.


Klikni na sliko za večjo različico
Vrst orožji je veliko. Pištole in pušketine (blaster, ion...), veliko vrst mečev (two-handed, one-handed, double-bladed, eni boljši za mesnate sovrage, drugi za razne droide). Seveda je možno držati v vsaki roki po en meč/pištolo, tako da naš lik izgleda še bolj Rambovsko (poleg tega da prizadene več škode nasprotniku). Potem so tu še granate (ki jih je dobesedno ogromno) in recimo okoli miljon različnih predmetov. Razni čipi ki izboljšajo naše sposobnosti, ščiti, predmeti za izboljšavo orožji in ščitov, armor, inekcije ki začasno povečajo naše sposobnosti, medpaci, repair kiti in oh in sploh. Po 7-8 urah igranja pa dobimo še glavno atrakcijo igre - štalo delujoči Lightsaber. Juhuhu! Seveda pa ima vse to tudi svojo slabo stran. Avtorji so ga namreč malce zasrali z res nepreglednim inventorijem.


Klikni na sliko za večjo različico
Igra nam namreč vse (!!) predmete nameče v isti (!!!!) prostorček. Šli so še celo tako daleč, da se nalagajo eden pod drugega (ne tako kot pri Gothicu, ko smo imeli mrežo). Tako da imamo na koncu igre drsnik dolg 2 milimetra in preden najdemo določen Datapad (ki jih imamo itak že 10) preteče preveč vode... Seveda obstaja možnost, da inventar spraznite in predmete prestavite drugam, a verjetno se vsi bolje počutimo ko stvari nosimo s sabo. Ostali meniji so na srečo izdelani pregledno, vsi pa imajo ustrezne bližnjice na tipkovnici. V igri vodimo več oseb, največ tri naenkrat. Izbiramo lahko med devetimi (ali tudi manj, odvisno od vas in vašega načina igre) in ostalih šest vas medtem čaka na začetni točki. Skoraj vedno v igri lahko menjate člane druščine, brez da bi se morali vračati nazaj, kar je zelo pohvalno in praktično. Prav tako je na voljo opcija Transit back, ki vas vrže nazaj na začetno točko (ker se med drugim tudi pozdravite) in potem z klikom na isti gumb zopet nazaj, kjer ste bili prej. Če je v Gothicu na voljo teleport, je tu na voljo to. Med liki preklapljamo z klikom na njihovo sličico, in jih upravljamo ter opremljamo in razvijamo  isto kot našega glavnega junaka.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
RPG
Založnik:
Activision
Razvijalec:
BioWare



Vse slike iz igre (112)


>
5.marec 2004:
Trainer igre Star Wars: Knights of the old Republic
>
2.marec 2004:
Popravek igre Star Wars: Knights of the old Republic
>
7.februar 2004:
Trainer igre Star Wars: Knights of the old Republic
>
11.december 2003:
Trainer igre Star Wars: Knights of the old Republic
>
Povezava na uradno stran igre Star Wars: Knights of the old Republic


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.