Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 25.APRIL 2024

Master of Orion 3

Tudi po nedavno izdanem popravku Master of Orion 3 ostaja prava katastrofa. ki mu niti nadaljnji popravki ne bodo kaj dosti pomagali. Zakaj ? Preberite si nadaljevanje...
Datum objave:
17.avgust 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 6  

Brez skrbi, po kakšni uri mučenja pred zaslonom bo navdušenje kaj hitro splahnelo. Prva stvar, ki jo boste hoteli izvesti, je razposlati ladje na vse konce vesolja, iskoč nove, za življenje primerne planete. Na začetku imate na voljo le eno, nalogi primerno ladjo ter dva skavta, se pravi, da boste lahko, dokler ne zgradite novih ladij, kolonizirali le en planet.


Klikni na sliko za večjo različico
Slej ko prej boste namreč naleteli na še kakšen z minerali bogat biser ter ugotovili, da nimate zgrajene ustrezne ladje, ki bi pripeljala vse potrebno za naselitev. Torej veselo na delo. Greste na domači planet ter ukažete gradnjo ustrezne ladje. Tu pa naletite na prvo težavo. Po novem ima namreč vsak planet svojega upravitelja, ki lahko praktično povsem brez vaše asistence skrbi za planet (finance, gradnja, raziskovanje). Vse lepo in prav. Vendar pa mu umetna inteligenca ne dovoljuje, da bi pogruntal, kako zelo bi si vi želeli ladje za koloniziranje planeta in tako se bo v seznamu predmetov, ki se trenutno proizvajajo našlo vse kaj drugega. Vaša reakcija bo, da boste spremenili njegov načrt gradnje ter vnesli svojo zahtevo po gradnji ladje. Rahla nerodnost torej, nič hudega boste rekli.


Klikni na sliko za večjo različico
A kaj, ko se podobno zgodi tudi, ko želite zgraditi vojsko, gradi se namreč tisto, kar je po mnenju upravitelja trenutno najbolj pomembno. In tako se vam bo nemalokrat zgodilo, da boste sovražnikov obisk pričakali popolnoma nepripravljeni, ker se vašemu umetnointeligenčnemu prijatelju ni zdelo vredno postaviti spodobnega obrambnega sistema. Zgodba se ponovi, ko želite graditi infrastrukturo na samih planetih, kjer ima zopet glavno besedo upravitelj. Seveda lahko njegove načrte zopet spreminjate in uveljavljate svoje... Ja, če bi ves čas imeli opravka s samo dvema planetoma bi še šlo, ko pa se jih enkrat nabere kakšen ducat, se vam preprosto ne ljubi skakati od planeta do planeta in preklicevati njegova navodila ter vstavljati svoja. Problem je torej v tem, da avtomatizirane gradnje preprosto ne morete izklopiti. Lahko jo sicer spreminjate, vendar pa bo že takoj po izgradnji vaše želje upravitelj zopet začel graditi po svoji volji. Se še spomnite drugega dela, kako smo lahko veselo gradili po svojih željah ali pa izbrali avtomatizirano gradnjo. Kaj hudiča se je zgodilo v glavah ustvarjalcev, da so šli ti dve nezdružljivi varianti združiti v popolnoma neuporabno kontrolo, ki igro dobesedno zruši na kolena.

Raziskovanje, ki je bilo v dvojki popolnoma pod našo kontrolo, je tokrat, dvakrat lahko ugibate, pod kontrolo bogsigavedi katerega že upravitelja.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
25. februar 2003
Zvrst igre:
potezna strategija
Založnik:
Infogrames
Razvijalec:
Quicksilver Software



Vse slike iz igre (36)


>
20.julij 2003:
Popravek igre Master of Orion 3
>
12.april 2003:
Popravek igre Master of Orion 3
>
7.april 2002:
Napoved igre Master of Orion 3
>
Povezava na uradno stran igre Master of Orion 3


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.