Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 19.JANUAR 2019

Master of Orion 3

Tudi po nedavno izdanem popravku Master of Orion 3 ostaja prava katastrofa. ki mu niti nadaljnji popravki ne bodo kaj dosti pomagali. Zakaj ? Preberite si nadaljevanje...
Datum objave:
17.avgust 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 6  


Grafika: 4
Zvok: 5
Igralnost: 3
Vrednost: 4
Subjektivno: 4
Skupaj: 40%
Se še spomnite predhodnika (Battle at Antares). Verjetno se še vedno kje na zaprašenih policah skriva odlična strategija, ki smo jo preigravali dneve in noči. Ko smo že skoraj pozabili nanjo, nas je razveselila napoved o izidu tretjega dela. Pričakovanja so bila visoka… Kje hudiča se je torej zalomilo, da so forumi polni pljuvanja čez novo izdajo Master of Oriona. Za tiste, ki igre ne poznate, naj povem, da gre za klasično vesoljsko strategijo, kjer poskušate z uspešnim vodenjem izbrane rase zavladati galaksiji. Vem, obrabljena fraza, vendar pa je pot do takšnega cilja tisto, kar je (vsaj do zdaj) Master of Orion naredilo za zelo izvirno in nadvse privlačno igro.


Klikni na sliko za večjo različico
Postopno razvijanje rase, preko intenzivnega raziskovanja, gradnje najrazličnejših planetarnih, orbitalnih in pa medzvezdnih tehnoloških "čudes", ki se jih ne bi sramovali niti največji pisci znanstvene fantastike, nas je pripeljalo na vse konce vesolja, kjer smo odkrivali in naseljevali še neznana prostranstva. Obenem smo na teh raziskovanjih vesolja srečevali številne karakterno zelo različne rase, s katerimi smo nato preko diplomacije, oziroma še bolj pogosto preko "ognjene" sile, uveljavljali svoje interese. Igra je bila, razen slabe umetne inteligence, za tiste čase naravnost odlična, še posebej, ker je omogočala igranje preko mreže, kjer je njena kakovost prišla še bolj do izraza. Master of Orion 3 sicer ohranja idejo, ki sem jo pravkar opisal, medtem ko je sama realizacija tokrat pod vsako kritiko. Pa kar lepo po vrsti. 


Klikni na sliko za večjo različico
Ko boste naložili igro in pa oba doslej izdana popravka (brez tega se raje ne lotevajte igre, razen če imate pri roki močan herbicid proti hroščem), vas bo takoj na začetku pričakal podroben meni, kjer izberete raso, barvo, znak, težavnost, število nasprotnikov, velikost vesolja… ter še nekaj povsem brezpredmetnih nastavitev (alarm, če se boste slučajno preveč vživeli v igro - brez skrbi se ne boste !!). Nato vstopite v igro, kjer vas čaka na prvi pogled podoben prizor kot pri predhodniku. Porazna grafika vam prikazuje shemo vesolja, spodaj pa se nahajajo meniji preko katerih naj bi enostavno in učinkovito vodili svojo izbrano ljudstvo. Na začetku se vam ob vsakem na novo odprtem meniju pojavi še kako potrebna pomoč, ki jo seveda lahko tudi izklopite, vendar vam tega ne priporočam, saj je priložena enciklopedija, za poznejše iskanje pomoči, povsem neuporabna.

Ko boste na hitro preleteli vse menije, prebrali vse priložene nasvete, boste verjetno dobili občutek, da je zadeva vsaj po osnovni zgodbi podobna predhodnici, le da je vse skupaj precej bolj podrobno in verjetno vas bo to sprva celo navduševalo.Naslednja stran >>>Čas izida:
25. februar 2003
Zvrst igre:
potezna strategija
Založnik:
Infogrames
Razvijalec:
Quicksilver SoftwareVse slike iz igre (36)


>
20.julij 2003:
Popravek igre Master of Orion 3
>
12.april 2003:
Popravek igre Master of Orion 3
>
7.april 2002:
Napoved igre Master of Orion 3
>
Povezava na uradno stran igre Master of Orion 3


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2018 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.