Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Diablo II *

Prišel je Diablo 2, najbolj pričakovana FRP igra zadnjih let (igro so prvič napovedali pred približno tremi leti). Obeta se nam veliko neprespanih noči...
Datum objave:
10.avgust 2000

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Grafika: 8
Zvok: 10
Igralnost: 9
Vrednost: 10
Subjektivno: 10
Skupaj: 93%
V ZDA je igra izšla konec junija, v času pisanja tega opisa pa so po svetu prodali že več kot milijon izvodov Diabla 2, kar je gotovo velik uspeh za založnika in razvijalca Blizzard Entertainment. V prvem delu je naš junak ubil Diabla, kristal z njegovo dušo pa si je zabil v čelo (kot smo lahko videli v končni animaciji, če smo igro končali). Zdaj potuje po svetu in išče preostala brata, ki ju mora ubiti.


Klikni na sliko za večjo različico
Igra prinaša kar veliko novosti. Dogaja se v štirih svetovih: kamp Amazonk, orientalsko pristanišče (podobno Egiptu), džungli in v peklu. Na voljo vam je pet likov: čarovnica, nekromant, barbar, paladin in amazonka. Čarovnica uporablja vse čarovnije, ki smo jih videli v prvem delu. Nekromant lahko na pomoč prikliče dve vrsti okostnjakov in golema. Paladin ima podobno vlogo kot vitez iz predhodnika, le da ima na voljo še aure, s katerimi si pomaga med bojem. Barbar je lik za ljudi, ki obožujejo nasilje, saj ima lahko v rokah dve sekiri (ali meča) naenkrat, poleg tega pa z raznimi kriki odganja sovražnike (jih tudi poškoduje). Amazonka je izboljšana različica lokostrelke iz predhodnika, le da sedaj poleg loka uporablja še sulice. Vsi ti liki imajo posebne sposobnosti, ki jih z nabiranjem izkušenj izboljšujejo (level up). Z nabiranjem izkušenj si izboljšujete lastnosti: moč, vitalnost, natančnost, gibčnost (dalj časa lahko tečete) in energijo.


Klikni na sliko za večjo različico
V mestu ste tudi v drugem delu varni, čeprav je bilo sprva rečeno, da se bo ubijalo tudi v vasi. V vasi so vse osebe, ki so bile v predhodniku: kovaču in čarovniku se pridružita trgovec in vojak, pri katerem lahko najamete pomočnike. Najbolj uporabni so nekromantovi pomočniki, tisti, ki pa jih najamete, pa so dobri le za vabo. Novih orožij je ogromno (kosa, sulice, samostrel, metalni noži in sekire), v njih pa lahko vstavljate diamante, ki orožju dodajo posebne lastnosti. Te diamante lahko vstavljate tudi v čelade, ščite in oklepe, ki so za to primerni (socketed). Vaš lik ima sedaj tri nove dele opreme: škornje, rokavice in pas.


Klikni na sliko za večjo različico
Pas je zelo pomemben, saj poveča število stekleničk, ki jih lahko nosimo. Ko uporabite stekleničko (za življenje, mana se vam sedaj samo polni), boste malce presenečeni, saj se vam bo življenje polnilo bolj počasi. Ker je vaš inventar sedaj manjši, imate v mestu skrinjo, v katero lahko spravite stvari, ki jih nočete/ne morete prodati. Kot sem že omenil, so v igri štirje svetovi.


* Opis, ki ste ga prebrali, je nastal v zgodnjih letih revije.
  Če smo medtem kaj "odrasli", se lahko prepričate s prebiranjem novejših opisov :)Naslednja stran >>>Čas izida:
1. julij 2000
Zvrst igre:
FRP
Založnik:
Blizzard
Razvijalec:
BlizzardVse slike iz igre (22)


>
1.april 2010:
Popravek igre Diablo II
>
2.oktober 2008:
Galerija igre Diablo II
>
29.oktober 2003:
Popravek igre Diablo II
>
Demo igre Diablo II
>
Povezava na uradno stran igre Diablo II


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.