Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 4.MAJ 2024

Prince of Persia: The Sands of Time

Prihaja nadaljevanje legende. Skozi kakšne zaplete in prepreke bomo tokrat vodili princa, si preberite v pričujočem opisu. Je avtorjem uspelo ohraniti priznano ime serije Prince?
Datum objave:
29.december 2003

Avtor:
Aljoša Sodja

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Na začetku so to še mesnati nasprotniki. Kasneje, ko postanejo nemrtvi, pa se delijo na različne vrste. Bolj opremljeni, manj opremljeni, debeli in počasni z kladivom, na prvi pogled slabotne babure, ki pa udarijo kot sam hudič itd... Igra v bistvu temelji na bojih, ugankah in iskanju poti do nekega cilja. Pridete na primer do velike napol porušene dvorane. Špil vam pokaže kam morate priti, za dosego tega cilja pa imate več možnosti. Da, tudi tu so taki gibi, da boste ostali brez besed. Tek po steni čez prepad, skakanje med dvema stenama vedno višje/ nižje. Hoja po ozkih brveh in skakanje iz ene na drugo. Oponašanje Leona Štuklja po raznih drogovih. Guganje po vrveh. In nenavsezadnje samo skakanje, ko za las ujamete kako polico. Vse te dvorane so lahko prehodne in v bistvu ničkaj zapletene. Seveda le, če zraven uporabljate možgane, kar je zelo pohvalno pri igri, saj vas ves čas igranja sili v to. Vedno se skriva prava kombinacija zgoraj naštetih gibov, ki jih morate uporabiti, da se prebijete ven. Potem bodisi pridete do uganke, bitke ali nove sobe.


Klikni na sliko za večjo različico
Najbolje pri tem je, da vam ob vsem tem skakanju, ki se na prvi pogled zdi enolično, ni nikoli dolgčas. Okolica je namreč res raznolika. Od podzemnih jam, kjer teče prelepa reka z slapovi, do mostov, plazenja po robu palače, dvorišča, zapora itd itd... Na poti vam stojijo (poleg sovragov) tudi mnoge "varovalne" naprave, ki vam strežejo po življenju. Ironično je, da jih na začetku igre vklopite sami, misleč da vam bodo pomagale. Sem spadajo giljotine, bodice in razne obračajoče-se z rezili opremljene napravice, ki se jim morate ogniti. Čar teh ovir je to, da vam ne zagrenijo življenja kot v kakih drugih igrah, temveč vam postavijo izziv, ki ga rešite z spretnostjo in naborom spektakularnih gibov. Ko naštudirate "timer" naprave, vzamete zalet in se (ko se napravica ravno zapre) odrinete od stene na nasprotno stran, kjer se za las ujamete za polico in se od tam odrinete ter primete za vrv ter kasneje tečete čez bodice po steni, takrat si lahko rečete, IT'S IN THE GAME!


Klikni na sliko za večjo različico
Princu je namreč uspelo nekaj neverjetnega in v bistvu vse te poteze spominjajo na matrico. In bodimo odkriti, komu niso všeč poteze, ki jih izvaja Neo in kompanija...Uganke v igri so dokaj lahke. Gre za premikanje stikal, ali pa za odbijanje svetlobe z pomočjo steklenih podstavkov, ki jo morate (svetlobo namreč) usmeriti na določeno točko, da se nekaj zgodi. Velikokrat morate prestaviti tudi kak zaboj, da lahko dosežete določeno mesto. V igri seveda ne gre brez joškovja. Pridruži se nam privlačna princesa, ki bo sovrage bolj ali manj (prej manj...) uspešno odpravljala z lokom. Med njima se kakopak razvije ljubezenska štorija... Zgodba je, kot sem zgoraj že načel, odlična. Prince namreč vsake toliko časa naleti na soj rumene svetlobe. Ko vstopi vanj, vidi kaj se mu bo zgodilo v prihodnosti. Od tod tudi dobite ideje, kako priti mimo naslednje ovire, včasih pa zadeva pokaže malo več, kaj v povezavi z zgodbo, kar vas le še bolj podžge k igranju.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Ubisoft



Vse slike iz igre (107)


>
Demo igre Prince of Persia: The Sands of Time
>
29.november 2003:
Trainer igre Prince of Persia: The Sands of Time
>
24.oktober 2003:
Napoved igre Prince of Persia: The Sands of Time
>
Povezava na uradno stran igre Prince of Persia: The Sands of Time


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.