Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Max Payne

3D Realms, skupina, ki je ustvarila igro Duke Nukem 3D, je založila še eno streljačino, ki bo najverjetneje doživela velik uspeh. Ta igra, stvaritev Remedy Entertainment, je Max Payne, streljačina, ki jo odlikujejo izvrstni posebni efekti, zelo dobra igralnost in odlična zgodba.
Datum objave:
13.oktober 2001

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Grafika: 9
Zvok: 9
Igralnost: 10
Vrednost: 9
Subjektivno: 10
Skupaj: 93%
Glavni junak igre je seveda detektiv Max Payne (besedna igra, te v igri niso redke). Pripovedovalna tehnika je analitična, zgodba se začne s koncem, nato gre v preteklost in se odvija postopoma do konca. V uvodni animaciji Max stoji na robu nebotičnika z ostrostrelsko puško. Vse skupaj se začne tri leta prej, ko Max pride domov in ugotovi, da so mu narkomani, ki so odvisni od neke nove droge, umorili otroka in ženo. Odloči se, da bo maščeval smrt družine, ker nima nič več za izgubiti. Ker pa ima veliko smolo, mu že na začetku mafija podtakne umor partnerja. Zaradi tega Maxa lovi tudi policija, kar še bolj poslabša že tako slabo situacijo. Da skrajšam: Max se najprej loti mafije, nato pa ugotovi, da je pravi krivec podjetje Asyr Corporation, ki izdeluje mamilo Valkyr.


Klikni na sliko za večjo različico
Igra se dogaja na zanimivih lokacijah, k vzdušju pa pripomore snežni metež, ki ohromi celo mesto (New York).  Streljali se boste po podzemni železnici, banki, mafijskem hotelu, na ladji... Vsi kraji so izdelani zelo podrobno in so precej obsežni. Igra se deli na tri poglavja, prvo in drugo poglavje imata devet delov, drugo je pa najkrajše in ima samo šest delov. Med vsakim od delov (včasih tudi ob posebnih dogodkih) se bo pojavljal strip (na sliki), ki pripoveduje zgodbo in ga je priporočljivo brati, če želite vedeti, kaj se sploh dogaja. V igri je tudi nekaj vmesnih animacij, pojavljajo se v glavnem takrat, ko ubijete katerega od pomembnejših sovražnikov. Te vmesne animacije so na začetku igre zelo pogoste, proti koncu pa jih skoraj da ne vidite več (mogoče tri v celem poglavju...).


Klikni na sliko za večjo različico
Med igranjem se gledate »od zadaj«, tak pogled pa najbrž ne ustreza ljubiteljem 3D streljačin. Adut igre je t.i. Bullet-Time, upočasnjen čas, katerega Max uporablja, ko je potrebno izvesti kakšen zahteven manever. V tem času lahko vidite naboje, ki letijo mimo vas, lažje pa je tudi zadeti soražnika. Odskočiti se da v željeno stran (na sliki), vsaka uporaba pa vas stane posebne energije, ki se obnavlja, ko ubijete sovražnika. Prizori upočasnjenega časa bodo marsikoga spomnili na film Matrix, ker so zares sprektakularni. Zagotovo boste doživeli prizor iz kakšnega akcijskega filma, v katerem glavni junak odskoči v stran in podrsa po pokrovu avtomobila ali vrhu mize, medtem pa strelja na sovražnike. V igri je veliko orožja, od dvojnih berret, dveh Uzijev, M4 do metalca granat, molotovk in celo kija. Zanimiva je tudi ostrostrelska puška, katere izstrelek dobi pogled od zadaj, ki omogoča, da vidimo natančno, kam smo zadeli sovražnika.Naslednja stran >>>Čas izida:
julij 2001
Zvrst igre:
tretjeosebna streljačina
Založnik:
GodGames
Razvijalec:
Remedy EntertainmentVse slike iz igre (9)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Max Payne
>
2.januar 2004:
Trainer igre Max Payne
>
8.maj 2003:
Cheat igre Max Payne
>
Povezava na uradno stran igre Max Payne


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.