Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 23.OKTOBER 2019

Age of Empires 2: Age of Kings *

Drugi del Microsoftove uspešnice Age of Empires nas preseli v čas kraljev ali bolje rečeno srednji vek. Če vas zanima, kako boljši je od predhodnika, le berite naprej...
Datum objave:
26.maj 2000

Avtor:
Miha Pušlar
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Grafika: 8
Zvok: 8
Igralnost: 9
Vrednost: 9
Subjektivno: 9
Skupaj: 85%
Ker so pri Microsoftu z igro Age of Empires (in dodatkom Rise of Rome) poželi tolikšen uspeh, so izdali tudi nadaljevanje te igre. Kakor prvi del igre Age of Empires, je tudi drugi del realnočasovna strategija. Dogaja se v času kraljev, vitezov, gradov… (srednji vek). V igri imamo štiri dobe: zgodnji vek, fevdalna doba, doba gradov in imperializem. Na voljo nam je 12 civilizacij: Britoni, Bizantinci, Kelti, Kitajci, Japonci, Mongoli, Franki, Goti, Perzijci, Saraceni, Tevtoni, Turki in Vikingi. Vsaka civilizacija ima svoje prednosti, in slabosti, zato mora igralec izkoristiti vsako prednost svoje civilizacije in udariti sovražnika tja, kjer je najbolj šibak. To pa daje igri še poseben čar. Ne smemo pozabiti, da ima vsaka civilizacija tudi svoje posebne enote.


Klikni na sliko za večjo različico
Da pa sploh lahko pridemo do svoje vojske, si moramo najprej zagotoviti dovolj zalog hrane, lesa, zlata in kamenja. Le tako bomo lahko kupili svojo vojsko in se enakovredno zoperstavili nasprotniku. Osnova dobre ekonomije pa so kmetje. Brez njih ne gre, saj nas oskrbujejo s surovinami (lesom, hrano, zlatom in kamenjem), gradijo zgradbe in jih tudi popravljajo, če nam jih sovražnik poškoduje. Surovine potrebujemo tudi za prehod iz stare dobe v novejšo, saj si le tako lahko zagotovimo razvitost. Vsaka doba nam prinaša kopico novosti. Izpopolnimo lahko vojsko, kmete oz. orodje, da bodo bolj uspešni pri delu, zgradbe, in še in še. Lahko izberemo dve poti : pot vojskovanja ali pa pot trgovine in diplomacije.


Klikni na sliko za večjo različico
Pot diplomacije je mišljena tako, da se z nasprotnikom pogodimo o nenapadanju, ampak kaj hitro bo prišel čas, ko ne bo šlo več po diplomatski poti. Tudi če prej niste igrali prvega dela igre Age of Empires, vam to ne predstavlja nobene ovire, saj igra vsebuje tudi Tutorial, kjer se naučite kako se igro sploh igra. Age of Empires II vsebuje posamezen ( single player) način igranja, izvzet pa ni niti večigralski način (multiplayer). V igri proti računalniku imamo štiri različice igranja : campaign (kampanja, ki je zelo zahtevna in dolga), random map (sami si izbiramo mapo, nasprotnika, civilizacijo,…), regicide (podobno random mapu, le da moramo tu ubiti nasprotnikovega kralja) in še deathmatch (igra do smrti-v tem načinu pa imamo dano že kar veliko surovin, tako da nam ni treba takoj nabirati hrane, lesa,.. posvetimo se predvsem vojski). Lahko pa igramo tudi na večigralski način, preko Interneta ali lokalne mreže (LAN), ki pa je tudi najbolj zanimiv del igre.


Klikni na sliko za večjo različico
V igri imamo tudi lepo razloženo zgodovino vsake civilizacije posebej.


* Opis, ki ste ga prebrali, je nastal v zgodnjih letih revije.
  Če smo medtem kaj "odrasli", se lahko prepričate s prebiranjem novejših opisov :)Naslednja stran >>>Čas izida:
oktober 1999
Zvrst igre:
realnočasovna strategija
Založnik:
Microsoft Game Studios
Razvijalec:
Ensemble StudiosVse slike iz igre (10)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Age of Empires 2: Age of Kings
>
5.april 2004:
Cheat igre Age of Empires 2: Age of Kings
>
10.november 2003:
Trainer igre Age of Empires 2: Age of Kings
>
21.april 2003:
Popravek igre Age of Empires 2: Age of Kings
>
Demo igre Age of Empires 2: Age of Kings
>
Povezava na uradno stran igre Age of Empires 2: Age of Kings


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2018 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.