Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 6.MAJ 2021
/ NAPOVED /
Gothic II: Night of the Raven

Sledi vpogled v dodatek za nadvse uspešni Gothic II, ki bo nasploh prvi dodatek v seriji Gothic. Kaj vse bo ponujal, si lahko preberete v pričujoči napovedi...
Datum objave:
8.september 2003

Avtor:
Aljoša Sodja
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
21. avgust 2003
Zvrst igre:
FRP
Založnik:
ni določen
Razvijalec:
Piranha Bytes
Kot že rečeno, po presenetljivo dobrem prvem delu, skoraj še boljšem drugem in v pričakovanju tretjega, so se avtorji Gothica namenili napraviti dodatek. Zakaj se imenuje prav Night of Raven nočejo izdati, možnosti sta predvsem dve in sicer Raven kot stražar Gomeza v enki in pa raven kot žival, krokar. A to so bolj špekulacije kot ne, upam da nam Piranje (avtorji) pripravljajo kakšno presenečenje glede tega. Dodatek ne prinese le novega ozemlja, temveč tudi spremembe v sami igri, se pravi nekako takole: Gothic 2 + Addon = new game (Gothic version 2.5)

Iz predhodnice naj bi se vrnilo kar nekaj starih znancev, med njimi tudi Water mages na čelu z Saturasom, ki nam je po vsej verjetnosti že odpustil za incident z rudo, ali pa tudi ne :). Med povratniki bodo tudi prej omenjeni Raven, Thorus, Fish, Snaf...Po besedah Mikea Hogea naj bi se igralec sam odločal ali bo spet preigral drugi del Gothica in če, koliko ga bo preigral. Zgodba pa naj bi bila popolnoma umeščena v drugi del, začela pa se bo zopet z Xardasovo pridigo. Junak bo zopet šibak (mimogrede, po nekaterih besedah razvijalcev naj bi v trojki začeli kot super heroj, torej z že "nabildano" statistiko. Ako vam to odgovarja ali ne presodite sami). V igri bodo tudi nove pošasti/živali, nekatere izpeljave iz prejšnjih nekatere pa iz enke, ki jih v dvojki nismo uzrli. Prisotna bodo tudi nova orožja ter novi uroki, a se avtorji baje niso osredotočili na to. Bolj so se osredotočili na zgodbo, 100 novih NPCjev in pa novo ozemlje.

Zvišali so tudi po mnenju mnogih prelahko težavnostno stopnjo. Pošasti (tisti ki so igrali nemško verzijo so izpostavljali predvsem Seekerje in pa zmaje) naj bi bile težje za ubiti, prinašale naj bi manj experienca, izboljšave pri liku pa naj bi porabile več LPjev (learning points). Po drugi strani pa naj bi bile ostale sposobnosti malce cenejše, na primer odiranje živali. Tu je še nova zadeva, kamni ki jih preberete in ti vam za stalno zvišajo določeno sposobnost. Imenujejo se The language of Builders. Nadvse zanimivo in dobrodošlo! Tu je tudi nov oklep, orožja bodo potrebovala več moči in pa nov predmet: pas. Če dodamo k vsem tem če 3 nove gilde, novo zvočno podlago za novo ozemlje dobimo kaj? Zopet super igro! In ker smo dobri in lepi, tej napovedi prilagamo še povezavo do filmčka iz dodatka, ki pove veliko več kot katerakoli napoved.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2020 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.