Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 6.APRIL 2020
/ NAPOVED /
Call of Duty

Na letošnjem sejmu E3 so založniki Activision predstavili igro Call of Duty, ki je sedaj v fazi končne izdelave. Šlo naj bi za eno najboljših streljačin do sedaj...
Datum objave:
4.avgust 2003

Avtor:
Miha Pušlar
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
7. november 2003
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Activision
Razvijalec:
Infinity Ward
Na letošnjem E3 sejmu so predstavili mnogo prvoosebnih streljačin, ki naj bi izšle letos. Veliko med njimi se jih je izgubilo med tistimi, ki so bolj znane in pričakovane. Ena izmed teh pričakovanih iger je tudi Call of Duty. Da je temu res tako, govori tudi dejstvo, da jo razvija podobna ekipa kot je igro Medal of Honor: Allied Assault. Igra nas popelje v svet druge svetovne vojne, kjer je bilo vse prej kot lepo. Mrtvi so ležali kar sredi ceste, veliko posiljenih žensk, ubogih otrok. Vse to nam bo prikazala igra Call of Duty.

V igri boste lahko spoznali življenje civilistov, vojakov, oficirjev itd. Igrali boste v zmedenih bitkah, kjer je ugasnilo veliko življenj. Igro boste lahko preigrali iz treh različnih perspektiv; v vlogi Američanov, Britancev in Rusov, ki so se vsak na drugi strani Evrope upirali takrat zelo močnim Nemcem.

Igra naj bi bila do sedaj najbolj realistična simulacija druge svetovne vojne. Velik poudarek bo na ekipnem igranju, kajti skoraj v nobeni misiji ne boste nastopili sami. Pomagali vam bodo vaši tovariši, ki bodo usposobljeni za različne stvari (vojak, ostrostrelec, zdravnik, inženir itd.). V igro bo vključenih 24 misij, ki se bodo povezovale v štirih zgodovinskih kampanjah. Velik poudarek so razvijalci dali tudi na umetno inteligenco. Sovražniki bodo zelo pametni in ne bo se obneslo, da boste kar vkorakali na bojišče in streljali vse povprek. Igrati boste morali zelo taktično in premišljeno - prav tako, kot so to počeli vojaki v resnici.

Na razpolago boste imeli vsa orožja, ki so jih takrat uporabljali Američani, Britanci in Rusi. Vse skozi bodo nad vami brnela letala in to bo še dodatno otežilo vaše naloge. Letala bodo eden izmed najbolj pomembnih dejavnikov igre. Prav tukaj pa je opazna razlika med drugimi igrami te zvrsti kot so Medal of Honor in Return to the Castle Wolfenstein, kjer letala niso bila v središču pozornosti. Tukaj pa bodo sestavni del vsakega napada. Vozili boste lahko terenska vozila, vozila s prvo pomočjo, tanke ali pa prevažali vojake na bojišča.

Naj omenim samo eno misijo, ki bo ena izmed najbolj znanih. Bitka za Stalingrad, ki je bila najpomembnejša bitka v drugi svetovni vojni. Če bi Nemci takrat zavzeli Stalingrad, bi se lahko drugače končalo kot se je. Ruske oblasti so pobrale prav vse moške, da bi odšli v boj z Nemci. Prepeljati so jih morali čez reko Volgo; prav takrat, ko so jo prečkali, so prišla nemška letala in jih začela obstreljevati.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2019 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.