Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 18.JULIJ 2019
/ NAPOVED /
Empires: Dawn of the Modern World

Rick Goodman dela na novem projektu. Po uspešnicah Age of empires in Empire Earth, lahko napovemo novo mojstrovino, Empires: Dawn of the Modern World imenovano. Kaj bo igra prinesla, pa v napovedi…
Datum objave:
26.julij 2003

Avtor:
Sašo Vozel
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
24. oktober 2003
Zvrst igre:
realnočasovna strategija
Založnik:
Activision
Razvijalec:
Stainless Steel Studios
Ko so se realnočasovne strategije šele začele razvijati, je bilo povsem običajno, da so si bile dve nasprotni strani popolnoma enake - med sabo smo jih razlikovali le po barvi in državnem grbu. Ti časi so že daleč mimo in danes lahko rečemo, da gre razvoj iger v popolnoma drugo smer. Lep primer je igra Warcraft III, v kateri najdemo kar 4 nasprotne strani, ki se med sabo skoraj nič ne povezujejo. Vendar nobena igra te zvrsti še ni šla tako daleč, kot bo šla prihajajoča igra Empires: Dawn of the Modern World. Igra bo nov izdelek razvijalca Ricka Goodmana, ustvarjalca iger Age of Empires in Empire Earth. Igra bo posebna prav zaradi bistvenih razlik med narodi: posebne vojaške enote, posebne zmožnosti ter različne ekonomske opcije.

Igra bo sicer v osnovnem pogledu podobna ostalim igram iz družine. Imela bo vse, kar je dobrega v tej zvrsti: velike epske boje, tehnično drevo, napredovanje skozi dobe, nadgrajevanje vojaških enot in ekonomije, izumljanje novih strojev itd. Še posebej zanimivo bo napredovanje skozi dobe, saj se ne bo raztezalo skozi vse dobe človeške zgodovine. A to ne pomeni, da bo igra manj podrobna! Ravno nasprotno. Začelo se bo v srednjem veku, boj se bo nadaljeval skozi dobo smodnika, nato bo sledila imperialna doba, zaključek pa bo sledil v 1. in 2. svetovni vojni.

Zaenkrat je znanih samo 5 nastopajočih civilizacij v igri. To so Nemci, Korejci, Kitajci, Američani in Angleži. Kot smo že omenili, bodo civilizacije v igri popolnoma unikatne in orisane z zgodovinsko natančnostjo. Igralnost bo slonela na tradicionalnih slabostih in prednostih. Npr. Angleži so bili gospodarji morja v času smodnika, Nemci so imeli superiorno pehoto v 2.sv.vojni, Kitajci so začeli uporabljati smodnik veliko prej kot narodi v Evropi… Stainless Steel Studios bodo v igro vključili vse pomembnejše in zanimivejše enote, kot je tudi s-kugo-okužena krava, katero so izstreljevali s katapulti čez obzidja, ter nemška V2 raketa.

Borili se boste na tleh, v zraku in na morju. Na voljo vam bo več poti do končne zmage. Ubrali boste lahko več vrst taktik in si pridobili nadzor nad zemljo, nebom ali morjem. V načinu za enega igralca bo t.i. random map, ki vam bo omogočal tekmo z sedmimi ostalimi umetnimi nasprotniki. Vsekakor bo zanimivejši del kampanja z zgodbo, v kateri boste prevzeli vlogo enega izmed treh največjih vojaških voditeljev (General Patton, Richard Levjesrčni ali Admiral Yi). Najpopularnejši način bo pa brez dvoma večigralstvo, ki bo podpiralo do 8 igralcev v posamezni mapi.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2018 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.