Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 25.JUNIJ 2024
/ NAPOVED /
The Sims 2

Ljubitelji priljubljene serije The Sims boste prihodnje leto dočakali nadaljevanje, ki bo virtualno življenje še bolj približalo resničnemu. Vse podrobnosti izveste v napovedi igre The Sims 2...
Datum objave:
17.julij 2003

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Čas izida:
17. september 2004
Zvrst igre:
simulacija življenja
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
Maxis
Igra The Sims je verjetno ena najbolje prodajanih zadnjih treh let, kar lahko potrdijo lestvice prodajanosti, ki jih občasno najdete med našimi novicami. Za to je najbolj zaslužna sama ideja igre, pozabiti pa ne smemo na vseh šest dodatkov (in prihajajočega sedmega), ki so igri dali še več življenja in pritegnili še več igralcev. A sedaj so se pri Maxis in Electronic Arts odločili, da bodo naredili velik korak naprej in izdali nadaljevanje, ki se bo imenovalo The Sims 2. Na vidiku je kar precej novosti, zato kar lepo po vrsti.

Sam način igranja bo enak kot pri predhodniku, najopaznejša novost pa bo seveda popolna 3D grafika, ki bo gotovo navdušila vse bodoče igralce in igro naredila še bolj realno in dinamično. Vendar o grafiki kasneje. Maxis je v igro vpeljal točke, ki se imenujejo Life Score, igralcu pa bodo prikazale, kako uspešno je vodil svoje like skozi življenje. Odločitve, ki jih bo potrebno sprejeti med igranjem bodo sedaj imele vpliv na dolgoročno igranje in se bodo seveda odražale pri točkovanju. Med pomembne trenutke se bodo šteli prvi koraki, prva ljubezen, zaroka, otrok, poroka in podobni. Časa za vse te dogodke ne bo neomejeno, saj se bodo vaši liki postarali in sčasoma umrli.

Simovčki v The Sims 2 bodo sedaj imeli DNA. To pomeni, da se bodo psihične in fizične lastnosti staršev prenašale na naslednje generacije, le-te pa bodo po izgledu in obnašanju podobne prednikom. Kot v resničnem življenju, se bo izgled vašega lika spreminjal skozi čas. S tem ni mišljeno le spreminjanje obraza, temveč celotne postave. Če bo vaš Simovček večino življenja preživel na kavču pred televizijo, bo kmalu postal debel in se bo pred prijatelji lahko pohvalil za največjim pivskim trebuhom. Na drugi strani pa bodo liki, ki bodo nekaj svojega časa namenili telovadbi in sčasoma jih bodo krasile trdne mišice (ki pa bodo v primeru dolgotrajne odsotnosti od telovadbe postale mlahave).

Liki v igri se bodo sedaj bolje zavedali sveta okoli sebe in bodo bolj odzivni na zunanje in notranje vplive. Zares bodo oživeli, ko bodo izražali razpoloženje in čustva preko realističnih telesnih animacij in obraznih animacij, česar jih do sedaj še ni bilo moč opaziti. V odnosih med liki bo tudi veliko sprememb. Tvorila se bodo zapletena razmerja, liki pa bodo ločili med družino in prijatelji (seveda bo prednost imela družina), manjkala pa ne bodo niti platonska prijateljstva in strastna ljubezenska razmerja. Z leti se bodo tudi spreminjali življenjski načini likov; v najstniških letih bo prevladovala zabava na vsakem koraku, v srednjih letih pa se bodo Simovčki umirili in bodo raje skrbeli za družino ali se ukvarjali z raznimi hobiji.
Naslednja stran >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.