Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 12.DECEMBER 2018
/ NAPOVED /
American Conquest

Bi radi občutili, kako se je bojeval Krištof Kolumb, ko je prišel na novo odkrito ozemlje. To in še več lahko izveste v napovedi za igro American Conquest...
Datum objave:
15.december 2002

Avtor:
Miha Pušlar
Bookmark and Share .


Čas izida:
6. februar 2003
Zvrst igre:
realnočasovna strategija
Založnik:
CDV
Razvijalec:
GSC
Pisalo se je leto 1492, ko so prvi evropejci stopili na tla današnje Amerike. Hoteli so osvojiti praktično vse ozemlje kar jim ga je prišlo pod roke, zato so se morali prav na vsakem koraku njihovega osvajanja boriti ali pogajati. Prav to bo tudi glavno zgodovinsko ozadje v igri American Conquest. Postavljeni boste v čas 300 letnih bojev med domačini in evropejci za zemljo, bogastvo in svobodo. Evropejci so ravnali zelo nečloveško, saj so vsepovprek pobijali tamkajšnje domačine.

Igra bo sestavljena iz 42 vsestranskih misij v osmih senzacionalnih kampanjah, kot so npr. Pizzarov vojni pohod, Vojna za Tecumseh, Sedemletna vojna, Ameriška osvobodilna vojna ... Imeli bomo na izbiro 12 različnih civilizacij: Španci, Angleži, Francozi, Azteki, Inki, Maji, Severno-ameriški indijanci idr. Vsaka civilizacija bo imela svoje vojaške enote, zgradbe in kulturo.  Da bo igra precej obsežna, priča tudi dejstvo, da boste imeli na izbiro več kot 100 različnih vojaških enot in 106 različnih zgradb. Dobro se boste morali poglobiti v lastnosti enot, saj jih bo na pretek. Glavno vlogo v boju bodo imele postavitvene formacije enot (spominjale nas bodo na Shogun: Total War in Medieval: Total War), saj boste lahko s pol manj številčno vojsko premagali nasprotnika.

Boji se bodo odvijali predvsem na bojnih poljih, vsebovali pa bodo zelo številno vojsko, tudi do 16.000 vojakov naenkrat. Izmed enot bodo najbolj učinkoviti topničarji, ki bodo s svojimi močnimi topovi pometali vse pred sabo. Posebnost pa je tudi to, da bodo vse enote, ki imajo zmožnost streljanja, lahko za boj od blizu uporabljale meče in nože (Cold Steel Attack).

Da pa boste sploh lahko prišli do svoje ogromne vojske, si boste morali postaviti dobre ekonomske temelje. Ekonomski sistem bo dokaj obširen, saj bo vseboval 5 različnih virov, kot so hrana, les, zlato, železo in premog.

Zgradbe bodo ranljive z vsemi enotami, kar bo prineslo mogoče edino nerealno stvar v igri, saj bodo npr. lokostrelci lahko uničevali stavbe. Do izraza bo prišla 3D grafika, ki bo še polepšala igro, saj bo na zelo visokem nivoju. Prikazne bodo zelo realistične pokrajine, voda, gore, doline, hribi, itd.. Pomembno vlogo bo imela diplomacija, saj vam bo lahko pomagala v najbolj kritičnih trenutkih. Povezali se boste lahko z nevtralnimi plemeni in od njih dobivali vojake in neobdelane surovine po nižjih cenah. Naravo bomo lahko prikrojili sebi v prid, jame za skrivališče in za postavljanje zasedb, hribovja za boljšo pozicijo v bojih.

Da pa se ne boste prehitro naveličali igranja, vam igra ponuja tudi večigralski način, in sicer največ za 7 igralcev v posamezni mapi.

Tudi vi nestrpno pričakujete igro American Conquest?
Delite svoje navdušenje s somišljeniki v forumu >>>

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2018 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.