Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 28.APRIL 2024

Crazy Taxi

Vsem ljubiteljem divje, arkadne vožnje in vožnje s taksiji predstavljamo igro Crazy Taxi. Verjetno ni potrebno posebno omenjati, da gre za popolno arkadno igro, saj beseda crazy pove vse.
Datum objave:
15.september 2002

Avtor:
Peter Krebelj
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

Nekateri pa tudi ne. Drugače pa si pred začetkom izberemo tudi izgled taksista ter vidimo njegov avto, katerega vozi. Tako taksisti kot avtomobili dajejo vedeti, da tu ne bo kakih nedeljskih voženj po umirjenem mestecu.

Možnost crazy box pa nam ponuja tisto, kar resnično poživi minute. Opraviti moramo različne naloge, katere so omejene s časom ter hkrati zahtevajo iznajdljivost in malo spretnosti ter nam ponujajo resnične atrakcije. Za začeter ko potrebno preskočiti 130m na smučarski skakalnici, velikokrat bo potrebno razvažati stranke, zanimiva je tudi naloga, kjer je potrebno v določenem času povoziti zastavo, katero vleče nek avtomobil. Ljubitelji balonov pa bodo lahko pokali balončke z avtomobilom.


Klikni na sliko za večjo različico
V igri je sicer kar precej pozitivnih lastnosti, zato bomo začeli z njimi in šele na koncu omenili slabe lastnosti. Zamisel igre je zares odlična, izvirna in lahko vsakega pritegne. Osebe, ki so v igri, so po zadnji modi tega časa in se zares oživijo, ko pričnete z divjo vožnjo taksija. Celo mesto, po katerem se vozimo, je resnično dovolj velikega obsega, da ga prekmalu ne poznamo na pamet. Še posebno zanimivi so obalni deli, kjer najdemo tudi dvižni most in še kaj. Ljudje v igri so kot bi gledali kak akcijski film, ko zapeljemo proti njim. Vsi kričijo ter skačejo sem ter tja, da jih ne bi povozili. Vsak pa je vesel, ko vidi rezultat, koliko je zaslužil ter v kateri razred bi ga uvrstili glede na število strank, ki jih pravočasno prepeljemo ter glede na to, koliko smo v določenem času zaslužili. Pri tem dosti pripomore to, da dobivamo čim večje nagrade za divjo vožnjo, saj le-ta izjemno zabava posebno mlajše stranke (sedemdeset letne gospe najbrž ne uživajo pri vožnji, med katero jih premetava sem ter tja).


Klikni na sliko za večjo različico
Negativne lastnosti bi letele predvsem na grafiko in strašno slabo predelavo. Sicer ta ni tako slaba, če upoštevamo, da je igra predelava igre za Sego, a vseeno. Meniji niso ravno očem prijazni in mislim, da se bo marsikdo v njih izgubil. Potem pa je tu še skrajno čuden fizikalni model in monotonost igranja.
Crazy Taxi strojno niti ni preveč zahteven, saj za normalno igranje potrebujete le procesor z okoli 500 mhz in kakega geforce 2 mx. Grafika je tekoča in ni nič posebnega, kvečjemu slaba je. Tekture so preveč razmazane in zamegljene, posebni efekti so že najmanj 100x videni. Pri zvoku tudi ni kakšnih presenečenj, edino glasba je presenetljivo primerna za tako zvrst igre.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
junij 2002
Zvrst igre:
dirkalna arkada
Založnik:
Empire Interactive
Razvijalec:
Strangelite



Vse slike iz igre (18)


>
Demo igre Crazy Taxi
>
Povezava na uradno stran igre Crazy Taxi


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.