Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 28.APRIL 2024

Celtic Kings: Rage of War

Velikanska vojska se pomika skozi ogromno ozemlje, zavzema vas za vasjo, pobija sovraga za sovragom, na čelu z mogočnim herojem. Če bi se radi postavili v čevlje slednjega, je Celtic Kings igra za vas...
Datum objave:
7.september 2002

Avtor:
Aljoša Sodja
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Igra je zelo nelinearna, saj vam med igro daje kar nekaj možnosti. Tako boste računalu ukazovali ali naj napade postojanko, brani vasico, ko boste prosili za okrepitve vam da na izbiro med različnimi enotami...Igra velikokrat poteka tako, da vam računalo na dokaj najedalen način dodeluje naloge, recimo če hočeš to in to, prinesi ono in ono, če hočeš ono in ono, naredi to in to, tako da na koncu že skoraj pozabite kaj ste iskali na začetku. Zdi se mi tudi da ima igra nekaj pridiha Warcrafta 3. Seveda ne veliko, a nekaj podobnosti je, naprimer heroji pobirajo predmete ( zadevo ki vas ozdravi, po možnosti tudi vojake okoli njega,  predmete ki vam zvišujejo moč, magične vodnjake ki z zeleno-roza drekcem ozdravijo vse okoli njega, heroj, ki napreduje po stopnjah in si tako zvišuje max. damage....) a to vas še bolj pritegne k igranju.

Prav tako so nekaj posebnega naravnost gromozanske mape. Te vam resnično dajejo občutek pravega vojnega terena, ko hodite od vasi do vasi, si nabirate vojsko, in nato napadete sovražnika. Sicer vsa ta veličina od časa do časa pripelje do kake smotane misije, ko recimo nekaj iščete s herojem po veliki mapi, se vam zdi kot da iščete seno v kopici igel .


Klikni na sliko za večjo različico
V načinu adventure torej vodimo galca, a v načinu single player (skirmish) se tem pridružijo še rimljani s svojimi stavbami (ki pa so itak iste, le kožica je drugačna) in z svojimi vojaki. Na prvi pogled so rimljani veliko boljši, a kmalu boste videli da temu ni tako. Razvijalci so pač uporabili tipičen pristop. Narod ima močnejše enote, a so bodisi dražje, počasnejše, ali pa za izgradnjno njih potrebujete veliko več časa. No, pri rimljanih je vsega tega zvrhana košara. Enote so počasnejše, nadgradnje so vse od prve do zadnje svinjsko drage (nekatere sicer niso poštene saj so ene stvari za obe straneh enake, a rimljani za to odštejevo več novcev) in njih izgradnja je daljša. Tako sta strani dodobra izravnani, in na vas je da se odločite kater narod boste naštudirali in ga uporabljali proti računalniku ali mesnatemu nasprotniku.


Klikni na sliko za večjo različico
Pa še par besed o umetni pameti. Sam nisem videl prevelikih zapletov.
Enote se ne zatikajo ena ob drugo (temu veliko pripomore da lahko hodijo po gozdu), računalo pa tudi nima prevelikih težav (kdaj kar na lepem sicer pozabi bataljon vojske da izstrada, a redko:) in se poslužuje zanimivih taktik.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
avgust 2002
Zvrst igre:
realnočasovna strategija
Založnik:
Strategy First
Razvijalec:
Haemimont Games



Vse slike iz igre (8)


>
5.marec 2004:
Popravek igre Celtic Kings: Rage of War
>
Demo igre Celtic Kings: Rage of War
>
Povezava na uradno stran igre Celtic Kings: Rage of War


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.