Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Lock On: Modern Air Combat

Ste ponosni lastnik najzmogljivejšega PCja trenutno na tržišču? Bolje za vas, kajti LOMAC je grafična in fizikalna mojstrovina, pod katero se bodo »zadihale« tudi najsodobnejše mašine...
Datum objave:
8.marec 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 4  


Grafika: 9
Zvok: 7
Igralnost: 8
Vrednost: 7
Subjektivno: 8
Skupaj: 77%
V času ameriških vojaških akrobacij se ustvarjalcem simulacij letenja rado mudi z izdajanjem naslovov, ki tako ali drugače uprizarjajo ključne dogodke tovrstnih operacij. O njihovi kakovosti bi lahko razglabljali, dejstvo pa je, da gre v večini primerov za dokaj arkadne prikaze zračnega bojevanja, ki že samo s tem, da dovoljujejo igranje izključno s tipkovnico povedo, da so namenjeni laični, zabave željni publiki in ne ozki eliti letalskih zanesenjakov. Da pa bi bila koza cela, volk pa sit, se vse bolj uveljavljajo tudi resnejše simulacije letenja, pri katerih se ustvarjalci poslužujejo številnih pomagal, ki znajo še tako realistično simulacijo letenja narediti znosnejšo tudi za ljubitelje arkadnejšega letenja. LOMAC na prvi pogled deluje v to smer, vendar pa zares zgolj na prvi pogled. Ima namreč vsa potrebna pomagala (razen uporabnih navodil za uporabo…, o tem več kasneje), a je kljub temu še vedno naravnost grozljivo realističen. Nič kaj dobri obeti za komercialno uspešnost projekta, a zato veliko boljši obeti za ljubitelje pravih simulacij letenja.


Klikni na sliko za večjo različico
Osnovni meni nam prinese nasmešek na usta, saj presenečeni ugotovimo, da nam LOMAC ponuja pilotiranje kar OSMIH, da prav ste slišali, osmih zračnih pošasti. Na izbiro imate nizko in hitro letenje s slavnima A-10 in pa SU-25s, potem je tu še SU-33, pa še bolj slavni F-15 ali pa SU-27. Pozabili niso niti na ljubitelje MiGov, slednji se boste lahko "poigrali" z različnimi variacijami MiGa 29. Celotno dogajanje se odvija nad in v okolici Črnega morja, pri čemer je pokrajina narejena po izjemno natančnih satelitskih posnetkih ter ponuja kar nekaj raznolikih geografskih reliefov.


Klikni na sliko za večjo različico
LOMAC zagotovo ni igra, kjer bi preprosto skočili v priljubljeno letalo in se s tipkovnico pod prsti podali v nebeške višave klatiti sovražnike. Še preden si sploh drznete pomisliti na posamezne misije, boste večino časa preživeli ob številnih trening scenarijih., kjer vas čaka dolgotrajno in zavoljo slabih navodil na trenutke mukotrpno učenje pilotiranja posameznega letala. Verjetno je odveč omeniti, da ima vsako letalo povsem specifične karakteristike, stikala, inštrumente… in temu primerno tudi povsem svoj program učenja. Samo učenje poteka v zraku in delujejo zelo sterilno, skorajda monotono, saj se vam navodila, namesto v glasovni obliki, izpisujejo na zaslonu, kar ima za posledico, da jih niti ne uspete dobro prebrati, ko se od vas že pričakuje, da jih pretvorite v samo izvedbo. Če vam ne gre, lahko letalo prepustite avtopilotu, ki vajo opravi namesto vas, kar pa seveda v čisto pravi misiji ne pride v poštev. Tako boste posamezne lekcije vneto ponavljali, dokler vam ne bo vsaj za silo jasno, kaj se od vas pravzaprav sploh pričakuje in kako pričakovano izvesti.Naslednja stran >>>Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
letalska simulacija
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Simon&Schuster InteractiveVse slike iz igre (103)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Lock On: Modern Air Combat
>
7.januar 2004:
Popravek igre Lock On: Modern Air Combat
>
Demo igre Lock On: Modern Air Combat
>
11.julij 2002:
Napoved igre Lock On: Modern Air Combat
>
Povezava na uradno stran igre Lock On: Modern Air Combat


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.