Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Beyond Good & Evil

Fenomenalna zgodba, odlična igralnost, dih jemajoča prezentacija, oko roseča grafika, srce parajoča glasbena podlaga in pa akterji, ki vam ukradejo srce... Besede so odveč, to preprosto morate doživeti.
Datum objave:
16.februar 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 4  


Grafika: 10
Zvok: 10
Igralnost: 9
Vrednost: 9
Subjektivno: 10
Skupaj: 95%
Ker pa brez besed ne bi bilo tegale opisa, bom vendarle namenil nekaj "črnila" tej mojstrovini brez primere. Se kdo spominja igre Rayman in pa rahlega razočaranja, ki smo ga doživeli v tretjem nadaljevanju… Še kako se je namreč poznala odsotnost kreativnega in pa idejnega vodje, ki se je namesto Raymanu 3 posvečal novemu projektu. Kakšnemu je bilo dolgo časa zavito v tančico skrivnosti, saj kaj več kot pa da gre za ambiciozno zasnovo z veliko mero podrobnosti, nismo uspeli izvedeti. Obetali smo si novo mojstrovino in mojster nas ni razočaral, saj nam je (v paketku treh CDjev) ponudil Beyond good & evil.


Klikni na sliko za večjo različico
Gre za žanrsko zelo raznovrstno igro, saj v njej najdemo elemente pustolovskega raziskovanja, fotografiranja, bojevanja, reševanja ugank, timskega dela, dirkanja, kanček RPGja…, vse skupaj pa povezuje zgodba, ki se je ne bi sramovali niti največji scenaristi. Znajdete se v vlogi simpatične Jade, ki skupaj s svojim "pol človek, pol prašiček" stricem Pey'jem v svetilniku nudi zatočišče osirotelim otrokom. Že samo pogled na to pisano druščino živih bitij je prava paša za oči, saj so naravnost pravljični in odlično animirani. Občutki, da ste zares prava družina vam ne uidejo že ob prvi sceni, ko ste primorani reševati otroke pred zloveščimi enotami DomZ, ki vse bolj intenzivno napadajo planet Hillys. Edina resnejša obramba planeta naj bi bile enote Alpha, ki z močno propagando vabijo prebivalce k skupni obrambi planeta, a se kasneje izkaže, da so njihovi načrti popolnoma drugačni. Na srečo obstaja tudi skupina ljudi (uporniška skupina IRIS), ki prepozna prevaro in v svoje vrste povabi Jade, da bi z njeno pomočjo prišli do razkritja resnice. Rad bi vam povedal več, vendar vam ne želim odvzeti užitka, ko boste dobesedno prilepljeni za zaslonom odkrivali zaroto, ki grozi, da bo zaslepila prebivalce Hillysa. Še enkrat naj omenim, da je zgodba naravnost briljantna.


Klikni na sliko za večjo različico
Poseben čar igre je fotografiranje najrazličnejših živih bitij, ki prebivajo na planetu Hillys. Skupina znanstvenikov namreč preučuje tamkajšnje življenje in vam za vsako poslikano živo bitje plača lep kupček denarja, odvisno pač od njegove redkosti in (ne)dostopnosti. Vsa bitja pač niso najbolj prijazna in tako se boste nemalokrat znašli v situaciji, ko boste namesto po orožju najprej segli po fotoaparatu in hitro poslikali čudno premikajočo se gmoto, ki se z ostrimi kremplji zgrinja nad vašo pojavo. Po prvih desetih posnetih fotografijah boste dobili zmogljivejši fotoaparat z odličnim zoomom, ki vam bo dobro služil tudi kot daljnogled za identificiranje oddaljenih objektov. Naprava namreč zasledi vse od zvezd in galaksij na nočnem nebu, do živih bitij (opozori vas tudi na njihove šibke točke), najrazličnejših prevoznih sredstev, stikal, zemljevidov… Fotografiranje slednjih vam omogoča izdelavo tridimenzionalnega modela bližnje okolice, lahko pa poslikate tudi posamezna stikala, ki potrebujejo vam neznano kodo in nato vse skupaj pošljete v bazo IRISa, kjer zadeve analizirajo ter vam nato sporočijo ustrezno šifro. Fotoaparat je torej vsaj tako pomemben kot vaše orožje.Naslednja stran >>>Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
UbisoftVse slike iz igre (290)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Beyond Good & Evil
>
15.februar 2004:
Cheat igre Beyond Good & Evil
>
10.december 2003:
Trainer igre Beyond Good & Evil
>
9.december 2003:
Popravek igre Beyond Good & Evil
>
Demo igre Beyond Good & Evil
>
Povezava na uradno stran igre Beyond Good & Evil


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.