Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 27.APRIL 2024

King of the Road

So vaše sanje, da vozite 32 tonsko cestno pošast z nekaj več kot ducat kolesi? Sanjajte še naprej. King Of The Road je namreč daleč od kraljevskosti, ki jo obljublja v naslovu...
Datum objave:
27.november 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 3 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
Če realizem pri tej lepotni pomanjkljivosti še nekako preživi, ga naslednja situacija dokončno pokoplje. V mislih imam vaš poskus prehitevanja katerega izmed teh smešno gibajočih se vozil. Če vam to uspe brez podrsavanj ali bog ne daj trčenj, potem boste odnesli celo kožo, v nasprotnem primeru pa vas čaka popolnoma hroščav efekt, ki izgleda nekako takole. V trenutku, ko se z vašim "kraljevičem" ceste dotaknete kateregakoli objekta (drevo, prehitevajoče vozilo…) se zasliši primitiven zvok in pa nenadoma se sunkovito zaustavite, oziroma poskušate v sunkovito zaustavljajočem tempu nadaljevati vožnjo. Nemalokrat se boste med prehitevanjem pošteno zagozdili, medtem ko se boste ob čelnem trčenju počutili, kot da ste se zaleteli v zid in ne v precej manjše in temu primerno bolj krhko vozilo. O efektih nesreč, razbitin, iskrenja, eksplozij in ostalih dobrot raje ne bi govoril, saj jih prvič ni ravno pretirano veliko ali pa jih preprosto nimate časa opazovati, ker se boste vsi penasti po minuto ali dve mučili s ponovnim osvobajanjem vozila.


Klikni na sliko za večjo različico
Svoje k popolni grafični polomiji dodajo še neverjetno monotona svetloba, ki naredi dolgočasno in enolično pokrajino še bolj negledljivo. Pozabite uživanje v lepotah pokrajine, saj skozi koprenasto grafiko ne pride niti en vsaj malce vznemirljiv žarek svetlobe. Edina svetleča točka so vremenski efekti, predvsem prizori nevihte, dežja na vetrobranskem steklu in pa pogled na mokro cestišče, kolikor ga skozi kockasto kopreno sploh uspete videti. Saj bi pohvalil še efekt vetrovnega vremena, ki po cesti podi "jesensko" listje, a se ponavlja malodane skozi celo igro, dan za dnem in tako popolnoma izgubi na efektu presenečenja. Zagotovo pa vas bo za zaključek te grafične polomije presenetilo še občasno zelo očitno "cukanje", ki se pojavlja tako pri najvišjih, kot tudi pri najnižjih resolucijah, pa čeprav sem igro testiral na neštetokrat zmogljivejši mašini, kot pa je priporočena zmogljivost › PIII 500 Mhz, 128 MB RAM, 3D grafična kartica z 16 MB (!!!) pomnilnika.

Da pa bo mera polna, so nas ustvarjalci igre šokirali tudi z zvokom, ki se zelo prilega grafiki, se pravi, da je vsaj tako povprečen kot slednja. Vožnja tako postreže z neprepričljivim zvokom motorja, ki pa je še najboljši od vseh ostalih efektov, pri katerih se na trenutke zopet ne morete upreti smehu in čudenju nad primitivnostjo, ki jo moramo požreti na pragu 21. stoletja. Zvočni efekti pri prej omenjenih trčenjih, podrsavanjih ostalih vozil…, so nočna mora za vaš slušni organ in osebno zares ne pomnim, da bi med igro bil prisiljen popolnoma utišati zvok, saj bi v nasprotnem primeru tvegal trajnejše poslabšanje zdravstvenega stanja. Človek ima občutek, da so zvok proizvedli v kuhinji z razbijanjem krožnikov, ribanjem zelja, tolčenjem po posodah…., občasno vse skupaj še malce pohrešči, še posebej če imate hkrati vklopljeno glasbeno podlago. Rezultat je porazen, saj je edini zapomljivi zvok sikanje hidravlike ob zaviranju vozila. Vse ostalo je za takojšnjo pozabo, če je vse skupaj sploh možno pozabiti.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
junij 2002
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
JoWood Productions
Razvijalec:
SoftLab-Nsk



Vse slike iz igre (28)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre King of the Road
>
13.januar 2004:
Cheat igre King of the Road
>
Povezava na uradno stran igre King of the Road


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.