Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Live For Speed S1

Live For Speed S1 je izvrsten primer kvalitetne igre, ki so jo naredili trije posamezniki in se po igralnosti z lahkoto kosa z znanimi dirkalnimi simulacijami...
Datum objave:
10.avgust 2003

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 4  


Grafika: 8
Zvok: 10
Igralnost: 10
Vrednost: 9
Subjektivno: 10
Skupaj: 93%
Pred malo več kot letom dni je tričlanska skupina neodvisnih razvijalcev, ki jo sestavljajo Scawen Roberts, Eric Bailey in Victor van Vlaardingen, izdala testno različico dirkalne simulacije Live For Speed. Med igralci je ta različica vzbudila veliko zanimanja, zato so se razvijalci odločili, da projekt še izboljšajo s serijo popravkov. Korak po korak so igro izboljševali in s tem pridobili veliko igralcev. Prejšnji mesec pa so po dolgem čakanju izdali prvo končno različico igre (planirane so štiri; S1 do S4, ki niso več brezplačne), ki ponuja že marsikaj zanimivega. Pa poglejmo, kaj je so nam trije posamezniki omogočili v prvi končni izdaji igre Live for Speed.


Klikni na sliko za večjo različico
Glavni meni igre bi lahko označili kot preprostega, kar na nek način tudi je. Avtorji se niso ubadali s kakimi animacijami v ozadju ali čim podobnim. Na voljo so enoigralski način, večigralski način, hot lapping, nastavitve in posnetki dirk (enoigralski in večigralski). V enoigralskem načinu se po hitrem postopku znajdete v meniju, kjer lahko nastavite dirko po želji. Pred dirko je potrebno nastaviti število in težavnostno stopnjo računalniških nasprotnikov, možnost kvalifikacij, dolžino dirke, progo in avtomobil. Progam in avtomobilom se bomo posvetili kasneje, najprej k poteku igranja. Kot boste hitro opazili, sta na začetku na voljo le dva avtomobila - ostale je potrebno odkleniti z določenim številom točk. Te točke se dodeljujejo za dobre rezultate na dirkah, njihovo število pa se giblje med eno in 48 točkami, odvisno od težavnostne stopnje in števila nasprotnikov in krogov.


Klikni na sliko za večjo različico
Sedaj pa k avtomobilom. Vse skupaj jih je v igri sedem in so med seboj precej raznoliki. Zaman boste iskali resnična imena, saj razvijalci niso imeli cilja (najbrž tudi ne sredstev) za pridobitev licence. Tisti malo bolj pozorni ljubitelji avtomobilov boste pa zagotovo prepoznali avtomobile, ki so jih razvijalci imelo v mislih, ko so modelirali. XF GTI je prvi izmed avtomobilov, v katerega boste sedli. Gre za najšibkejše vozilo v igri in je zaradi pogona na sprednja kolesa idealen za začetnike. Sledi mu XR GT, ki je že malo močnejši in ima pogon na zadnja kolesa; po zmogljivosti pa je le malce hitrejši od XFja. Nato je tu prvi izmed turbo avtomobilov in sicer XR TURBO, za katerega potrebujete 200 Creditsov. Ker gre za precej močnejšo različico XR GTja, ima pogon na zadnja kolesa, zaradi turbine pa postane v območju delovanja precej težko obvladljiv. Sledi mu FXO TURBO, ki so ponaša s pogonom na sprednja kolesa in turbino; za odklep pa potrebujete 100 Creditsov.Naslednja stran >>>Čas izida:
17. julij 2003
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen
Razvijalec:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van VlaardingenVse slike iz igre (105)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Live For Speed S1
>
Demo igre Live For Speed S1
>
10.april 2004:
Popravek igre Live For Speed S1
>
Povezava na uradno stran igre Live For Speed S1


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.