Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 14.APRIL 2024

Flight Simulator 2004: A Century of Flight

Microsoft nam z najnovejšo simulacijo letenja ponuja možnost podoživetja zgodovinskih poletov pionirjev letalstva ter zopet na novo riše meje mogočega, ko gre za simulacijo letenja iz naših naslonjačev...
Datum objave:
14.avgust 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 6  


Grafika: 9
Zvok: 9
Igralnost: 9
Vrednost: 9
Subjektivno: 9
Skupaj: 90%
Sto let mineva, odkar je bratoma Wright uspel zgodovinski (12 sekundni) polet "med oblake". Kratek polet za človeka, a velik za človeštvo, bi lahko rekli. No in nekako po korakih se razvijajo tudi simulacije letenja, ki nam jih že vrsto let pripravljajo pri Microsoftu. Če so bili začetki še nekoliko suhoparni in so nam ponujali zgolj učenje osnov letenja, potem lahko danes z veseljem ugotovimo, da gre razvoj v pravo smer in da simulacije letenja, po zaslugi vedno bogatejših vsebin, počasi postajajo privlačnejše tudi tistim malo manj zagretim navdušencem letenja. FS2004 še vedno ostaja izredno dodelan simulator letenja, ki pa nam tokrat ponuja še zelo zanimiv dodatek - potovanje v doslej še nepredstavljivi svet pionirjev letalstva, kar dodaja povsem nove dimenzije in tako še dodatno izboljša že tako naravnost odlično igralnost.


Klikni na sliko za večjo različico
Letošnji FS se nam ponuja na štirih CDjih in po dolgotrajni instalaciji nas v osnovnem meniju pričakata že znana obraza (John in Martha King), ki nam preko krajših filmčkov predstavita novosti najnovejšega FS, razložita osnove glede nastavitev igralne palice/tipkovnice, predstavita šest najpomembnejših instrumentov v pilotski kabini ter nato še našega inštruktorja letenja, starim mačkom že poznanega, Roda Machado. Tu nas čaka že tudi prvi polet, seveda pod nadzorom inštruktorja, kjer spoznamo nekaj zares osnovni manevrov - vzlet, kontrola motorja, spreminjanje smeri ter na koncu še pristanek.


Klikni na sliko za večjo različico
Preden sploh pomislimo, da bi se samostojno podali v višave, je zelo priporočljivo nadaljnje sodelovanje z Rodom in ta možnost se nam ponuja pod poglavjem "Flying Lessons". Šola letenja je tudi v letošnji izvedbi izredno kakovostna, pregledna in predvsem temeljita. Lahko bi rekel, da gre za pravo enciklopedijo letenja, ki je sestavljena iz teoretičnega ter praktičnega dela. Teoretični del je napisan na razumljiv in na trenutke zelo zabaven način, pri čemer je vse skupaj  zelo pregledno razdeljeno na več poglavij, tako da lahko mirno preskočite zadeve, ki jih že poznate. Pri vsakem poglavju teoretičnemu delu sledi praktični del, ki poteka pod budnim očesom inštruktorja. Namen slednjega je, da vse tisto kar ste prebrali podoživite tudi v letalu, pri čemer je najpomembnejšo t.i. "baby steps" načelo. Vsem tistim, ki jim beseda šola, v tem počitniškem času ne zveni najbolje, lahko zagotovim, da je šola letenja prava pustolovščina in nenazadnje tudi bistveni del FS2004, saj vam omogoči, da v nadaljevanju zares uživate v vsem kar vam igra ponuja. Preden se podamo v letalo si poglejmo še dve rubriki.


Klikni na sliko za večjo različico
Prva je "Learning Center".Naslednja stran >>>Čas izida:
18. julij 2003
Zvrst igre:
letalska simulacija
Založnik:
Microsoft Game Studios
Razvijalec:
Microsoft Game StudiosVse slike iz igre (118)


>
17.januar 2006:
Cheat igre Flight Simulator 2004: A Century of Flight
>
19.junij 2003:
Napoved igre Flight Simulator 2004: A Century of Flight
>
Povezava na uradno stran igre Flight Simulator 2004: A Century of Flight


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.