Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 16.APRIL 2024

Santa Claus in Trouble

Ste se kdaj vprašali, kaj bi se zgodilo, če bi Mario dobil dolgo belo brado, se precej zredil in se oblekel v rdeč plašč in kapo? Santa Claus in Trouble vam nekaj takega prikaže brezplačno...
Datum objave:
12.december 2002

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
>> Stran 1 od 2  


Klikni na sliko za večjo različico
Nemški CDV so pred dobrim mesecem dni najavili, da bodo v mesecu decembru izdali povsem brezplačno arkadno igro, z Božičkom v glavni vlogi. Ta igra je končno izdana in nosi naslov Santa Claus in Trouble. Naslov že da vedeti, da je Božiček v nekakšnih težavah, iz katerih mu bomo morali pomagati igralci. Po prihodu v glavni meni bo najbrž vsakega igralca ( ki ne sovraži vsega povezanega z Božičem) razveselila čisto prava božična glasba, ki v trenutku pričara prijetno vzdušje. Možnosti v meniju je malo, le začetek nove igre, nastavitve, lestvica najboljših in seveda možnost izhoda.


Klikni na sliko za večjo različico
V začetku igre bo najbrž lahko dojeti, kaj je pravzaprav smisel te sorazmerno preproste ploščadne arkade. Božiček z vrečo na rami, zasnežene ploščadi, veliko razsipanih daril po mapi, števec pobranih daril in omejitev časa ne morejo dati drugega vtisa, kot da je smisel igre pobiranje daril v določenem času (konkretno 6 minut na stopnjo). Igra ima skupno deset stopenj, na vsaki naslednji se pojavi kaka nova, težja ovira. V prvi stopnji je potrebno le skakati po ploščadih in dvigalih, kasneje pa se srečamo še s poledico, ognjem in sovražniki. Bolj proti koncu igre so vse te ovire kombinirane tako, da predstavljajo kar velik izziv in zahtevajo precej spretnosti in občutka pri skakanju iz ploščadi na ploščad. Po vsaki kočani stopnji dobi igralec določeno število točk, ki se obračunajo glede na število pobranih daril (v stopnjah jih je med 80 in 100) in času, ki je ostal ob prihodu na cilj oz. konec stopnje. Pot proti cilju kažejo table v obliki puščice, po stopnjah pa so tudi točke označene z zastavico, na katerih se igralec ponovno vrne v igro, če izgubi eno od treh življenj.


Klikni na sliko za večjo različico
Nadzor nad Božičkom v Santa Claus in Trouble je dokaj preprost, vodi se ga bodisi z miško (levi gumb skok, desni gumb hoja naprej) bodisi miško in tipkovnico. Edina umetnost pri nadzoru nad likom je skakanje, saj je dostikrat potrebno izvesti dvojni skok (dvakrat pritisnete na tipko oz. gumb za skok), s katerim je moč poleteti višje in skočiti na bolj oddaljeno ploščad. Dvojni skok omogoča tudi dostop oz. pobiranje daril, ki so previsoko, da bi jih z navadnim skokom dosegli. V splošnem je nadzor dober, kamera pa nikoli ne ovira igranja in se nikamor ne zapleta. Santa Claus in Trouble nima večigralskega načina.


Klikni na sliko za večjo različico
Grafika je dobra in ni tako preprosta, kot bi pričakovali od igre, s katero nimajo avtorji nobenega namena po zaslužku.Naslednja stran >>>Čas izida:
6. december 2002
Zvrst igre:
3D akcijska
Založnik:
CDV
Razvijalec:
Joymania DevelopmentVse slike iz igre (10)


>
Demo igre Santa Claus in Trouble
>
Povezava na uradno stran igre Santa Claus in Trouble


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.