Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 2.MAJ 2024

Lock On: Modern Air Combat

Ste ponosni lastnik najzmogljivejšega PCja trenutno na tržišču? Bolje za vas, kajti LOMAC je grafična in fizikalna mojstrovina, pod katero se bodo »zadihale« tudi najsodobnejše mašine...
Datum objave:
8.marec 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 3 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
Same misije so, ko enkrat obvladate vse potrebno, kar znosne, vendar pa v njih nekako ni čutiti prave akcije, kar pripisujem izrednemu realizmu. Sodobno zračno bojevanje pač ni več tisto kar je bilo npr. v času 2. svetovne vojne, ko še ni bilo "sidewinderjev", kompleksnih radarskih sistemov… in podobnih "dobrot", temveč zgolj dober star mitraljez z zelo omejenim dosegom. Zopet se ne morem znebiti občutka sterilnosti, kar je še posebej očitno med posameznimi misijami, ki se med seboj povezujejo dokaj hladno, brez kakšne posebne akcije, ki bi vas podžgala, da se podate novim izzivom naproti. Vse kar vsa čaka med samimi misijami so izredno kompleksni načrti prihajajočih akcij.


Klikni na sliko za večjo različico
Malo bi se dotaknil še t.i. "mission editorja", kjer lahko kreirate posamezne misije povsem po svojih željah, vendar pa osebno v takem početju ne vidim ravno posebnega smisla, saj sami akciji odvzame faktor presenečenja, Zares ni zanimivo, če že vnaprej veš natančno kdaj in od kje bo prišel napad… No, na internetu se že pojavljajo številne doma izdelane misije, ki bodo poskrbele za dovolj močan izziv, tako da je "mission editor" vendarle povsem upravičil prisotnost v igri, prav zavoljo internetne izmenjave misij, pri katerih je faktor presenečenja še kako prisoten.


Klikni na sliko za večjo različico
Sedaj pa nekaj besed o grafiki, ki je na absolutno vrhunskem nivoju (glej slike). Sam prikaz kabine postreže s popolnim fotorealizmom, premikajočimi se inštrumenti, stikali ter ostalimi kontrolami, z odsevom v "steklu" (opazite lahko celo praske) ter lomom sončnih žarkov, da boste imeli občutek toplote na obrazu. Seveda vas čaka izguba zavesti ob pretiravanjih pri spreminjanju smeri oziroma višine, zaslepitev ob pogledu proti soncu… Pogled na letalo vas bo fasciniral, saj imate občutek, da gledate film in ne računalniško igro. Toplotni efekt, ki se vije iz motorjev je nebeški, potem so tu precizne animacije premikanja letalnih površin, postavitve kamer, ki na trenutke postrežejo z dih jemajočimi preleti, da ne omenjam efektov orožja, kjer pride do izraza izjemno natančen prikaz škode. Ko boste sovražniku prizadejali dovolj škode vam bo postreženo s fantastičnimi posnetki eksplozij, bodisi v zraku ali pa na kopnem. Potem je tu še okolica, kjer se fotorealizem odraža z neverjetnimi občutki hitrosti ob nizkem letu, mesta so prikazana s posameznimi stavbami, gozdovi s posameznimi drevesi, vodne površine so bajeslovne in pa vremenski efekti, ki znajo prepričljivo vplivati na samo letenje.


Klikni na sliko za večjo različico
Preden mi prenehate dihati, vas lahko takoj pomirim, da prizorov, kot jih vidite na slikah, verjetno še nekaj let ne boste uspeli videti na vaših računalnikih. No, pa smo pri največji pomanjkljivosti igre, govorim seveda o zahtevnosti grafike, ki presega vse meje dobrega okusa. Že res, da je grafika bajeslovna, vendar pa pretiravanja pripeljejo do tega, da vam bo igra še kar nekaj časa poležavala na policah. Verjetno bo dovolj, če vam povem, da so ljudje igro testirali tudi na sistemih tipa 3GHz procesor, 1GB RAM ter najnovejših GeForce grafikuljah, pa se je številka sličic še vedno rada spustila pod 20 na sekundo.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
letalska simulacija
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Simon&Schuster Interactive



Vse slike iz igre (103)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Lock On: Modern Air Combat
>
7.januar 2004:
Popravek igre Lock On: Modern Air Combat
>
Demo igre Lock On: Modern Air Combat
>
11.julij 2002:
Napoved igre Lock On: Modern Air Combat
>
Povezava na uradno stran igre Lock On: Modern Air Combat


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.