Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 19.APRIL 2024

Lock On: Modern Air Combat

Ste ponosni lastnik najzmogljivejšega PCja trenutno na tržišču? Bolje za vas, kajti LOMAC je grafična in fizikalna mojstrovina, pod katero se bodo »zadihale« tudi najsodobnejše mašine...
Datum objave:
8.marec 2004

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Mantis d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  


Klikni na sliko za večjo različico
Še posebej pomanjkljiva je razlaga izredno kompleksnega radarja, pri katerem se sicer da vklopiti enostavnejšo verzijo, pa še ta zna biti za marsikoga kar lep zalogaj. Navodila, ki jih dobite priložena na CDju so nadvse suhoparna in za nameček še izjemno nepregledna, tako da si z njimi zares ne morete kaj dosti pomagati. Druga težava pa je, da igra premore na tisoče najrazličnejših ukazov, ki jih vršite preko tipkovnice, a glej ga zlomka, ustvarjalci so navodilom pozabili dodati vsaj pregleden izbor najpomembnejših ukazov in pa bližnjic na tipkovnici, kar že tako zapleteno simulacijo naredi še nekoliko težavnejšo. Naj vas ne preseneti, če boste posamezno letalo študirali tudi po mesec dni, pa na koncu še vedno ne boste imeli pojma o polovici stvari, ki vam jih ponuja.


Klikni na sliko za večjo različico
LOMAC je, to vam je do zdaj verjetno že postalo jasno, izjemno realistična simulacija, ki ne pozna heca, saj se od vas pričakuje skorajda popolno poznavanje delovanja vsakega, na videz še tako nepomembnega inštrumenta, da ne omenjam samih manevrov napada in obrambe, ki so vsaj tako zapleteni, kot na primer pristanek na letalonosilki. Seveda vam v skrajnem primeru še vedno preostane groba improvizacija, ki pa se slej ko prej konča z nič kaj prijaznim katapultiranjem in pristankom na bližnjem goratem pobočju, bog ne daj v morju. Aja, pa tudi poznavanje ruščine vam zna še kako prav priti, saj so, kot se za pravo simulacijo spodobi, pri nekaterih ruskih modelih vsi napisi znotraj kabine v ruskem jeziku (pisavi)!?! Kljub temu ne obupajte prehitro. Dobra stran tega neverjetnega realizma so namreč prav nepopisni občutki, ki se vam obetajo, ko ob postopnem napredovanju počasi začutite, kako prav zares prevzemate kontrolo nad tako tehnološko sofisticirano napravo kot je npr. F-15. Nagrada je torej bogata, le pot do nje so nam ustvarjalci, z nekaj poštenimi nerodnostmi pri samih navodilih, precej otežili.


Klikni na sliko za večjo različico
Kar se tiče samega igranja so nam na voljo posamezne misije, "instant action" varianta ter opcija lastnega kreiranja misij (mission editor). V vsakem primeru vas v zraku pričakujejo precej težavni nasprotniki, ki se odlikujejo predvsem po opazno boljšem poznavanju in koriščenju radarja ter sami kontroli letala. Na voljo vam je sicer kar nekaj pomagal (neomejeno strelivo, gorivo, poenostavljen model letenja, radar, omejenost poškodb in strmoglavljenj…), ki sicer olajšajo marsikatero zadevo, a kljub temu se od vas še naprej zahteva precej spretnosti in pa predvsem ZNANJA! Letenje je realistično na deseto potenco, tako da toplo priporočam uporabo igralne palice, hkrati pa bo tudi tipkovnica polna vaših prstov. Še posebej me je navdušil t.i. "location-specific damage modeling", ki grozljivo natančno uprizarja škodo na vašem lepotcu. Že zgolj pretiravanje v zavoju je dovolj, da pride do poškodb letalnih površin in boj s sovražniki se bo kaj hitro prenesel na boj z vašim lastnim letalom.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
5. december 2003
Zvrst igre:
letalska simulacija
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Simon&Schuster Interactive



Vse slike iz igre (103)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Lock On: Modern Air Combat
>
7.januar 2004:
Popravek igre Lock On: Modern Air Combat
>
Demo igre Lock On: Modern Air Combat
>
11.julij 2002:
Napoved igre Lock On: Modern Air Combat
>
Povezava na uradno stran igre Lock On: Modern Air Combat


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.