a mi lohk kdo pove kolk košta nova kišta ker men nč več ne dela na tastar pa si morm neki novga omislt. Sprašujem samo za kišto brez monitorja in dodatne opreme.
ja to je pa odvisno kakšno kišto hočeš.
res dobro, srednje dobro, povprečno, slabo
za res dobre kište je treba odštet od 300.000 navzgor
srednje dobre so okol 200.000
povprečne v razponu od 100.000 do 200.000
slabe pa dobiš tud za 90.000 (pa so še vedno dosti bolše od tvoje...predvidevam)
vsekakor pa se izogibaj nakupu celerona...boljša ampak dražja izbira sta AMD ali P4
matično ploščo se vsekakor splača vzet kakšno kvalitetno ker sicer maš lahko probleme (pa tud na morebitno nadgradnjo je treba mislt)
rama se (moje mnenje) pod 512 ne splača več vzet
diski so že zelo poceni (60-80 Gb)
grafična...tuki moraš vedet kaj si želiš. če nočeš nič posebnega pa vseeno dobro kartico lahko vzame recimo ATI Radeon 9200 ki stane samo 16.000 ima pa 128mb. igre delajo solidno. za kakšnih 50.000 pa dobiš že zelo dobro kartico
splača se vzet dvd in pekač posebej... ni preveč drago
...
to so glavne stvari
vsaj tako bi jst razmišlju če bi kupoval nov računalnik in nebi bil pripravljen odštet ogromno denarja
Samo kišta,ja odvisno kakšne želje imaš in kaj počneš z kišto,skoraj ti je angel vse povedal.
Od 90.000 do 214.000 tisoč sit !
Za mojo kišto (samo kišta!!) sem dal pred 1 mesecem 193.000 s popustom na cash 187.000 .
Izbral pa sem DVD-RW ki snema vse DVD medije tako + kot - in DVD RAM diske.
Če maš prijatelja, k ti lahka zrihta kišto bolj pocen(tako kot meni), pol bi te taka kišta kot jo je Angel naštel, pa če upoštevamo grafično za ene 50k, pol bi te prišel ene 150k-200k.
Some motherfuckers are always trying to ice-skate uphill.
Jst pa si sem kupu kišto pred 2.5 leta pa sm dal 250.000Vse najboljš za tiste cajte. Al ni to nekam čudn da je bolj slab in stane več kot bolši.
Ej še neki: na tej kišti je delala GTA vice city vse na full, naj grafika. Grafična pa voodoo3 3000. Al ni to čudn?