Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 6.MAJ 2024

Far Cry

Prišla je komajda opazno. Brez medijskega buma in blišča, brez uspešne predhodnice. Sedaj je tu, je izjemna, morda celo najboljša in je resna konkurentka za igro leta...
Datum objave:
16.april 2004

Avtor:
Matija Likar
Bookmark and Share .
<< Stran 3 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Še ena navdušujoča zadeva so številna orožja in vozila. Na voljo bo veliko realističnih orožij, a na žalost lahko nosimo pri sebi le štiri in nekaj raznovrstnih granat. Puške se med seboj razlikujejo tako po funkciji, kot tudi po uporabnosti. Nekatere imajo možnost avtomatskega in enojnega streljanja, spet druge imajo poleg metkov tudi granate. Vsaka puška ima tudi različen domet, zato ne pričakujte, da boste z navadno brzostrelko lahko ubili nekoga na veliki oddaljenosti. Vsekakor čaka poslastica tiste, ki ste pristaši realističnega orožja in ne kakšnih laserskih pušk ali česa podobnega. V igri nam nikoli ne bo dolgčas, saj so na voljo številna vozila. Skorajda vse kar se pelje je možno preizkusiti. Na voljo sta dva različna čolna (gumenjak in motorni čoln), dva različna terenca (buggy in hummer), večji terenski tovornjak, jadralni zmaj in celo viličarja je možno voziti. Vsako od teh vozil (razen tovornjaka) ima ali vgrajeno orožje ali pa lahko med vožnjo streljamo z lastno puško. Čeprav ni veliko manevrskega prostora za določena vozila, boste gotovo uživali v divjanju po morju, džungli ali pa zraku.


Klikni na sliko za večjo različico
Pri tako odlični igri je težko najti kakšen minus pa vendarle. Če bi ji hotel kaj očitati, potem bi to bil način shranjevanja. Prostega shranjevanja namreč ni, obstaja le samodejno shranjevanje na določenih točkah igre. To pomeni, da boste morali zaradi težavnosti določene dele igre preigrati večkrat v celoti, namesto, da bi shranjevali potek postopno. A vse skupaj ni tako grozno in obstaja tudi že popravek, ki te težave odpravi, saj so vnešene nove točke shranjevanja, tako da jih je skupaj več. Druga manjša slabost se včasih pojavi v boju znotraj stavbe, kjer se lahko nasprotnik obnaša malce neumno, saj v primeru, da vas odkrije, ko ste na slepi točki (naprimer sobi brez izhoda), skuša napasti, pri čemer dobesedno išče metek v glavi. A tudi to se ne dogaja tako pogosto. In še tretja slabost, ki je gotovo večigralski način.  

Večigralski način je zabaven a niti približno tako spektakularen kot enoigralski. Na voljo so le trije načini "free for all", "team deathmatch" in "assault". Vsak od načinov podpira omejeno število map in igralcev. Ker so mape tako velike in igralcev tako malo, se lahko zgodi, da se vse skupaj sprevrže v dolgotrajno iskanje akcije. N drugi strani je na voljo kar nekaj zanimivih vozil, ki znajo biti koristna proti ostalim udeležencem boja. Kakorkoli pogledamo, Far Cry ni idealna igra za ljubitelje večigralstva, a vsega žal ne moremo imeti.


Klikni na sliko za večjo različico
Dandanes smo deležni veliko iger, ki pridejo z najboljšimi nameni. A napaka tu, napaka tam in igra hitro odide v pozabo. Pri Far Cry pa je toliko različnih elementov, kjer bi lahko šle stvari popolnoma narobe, a niso. Igra blesti na čisto vsakem področju. Prinaša nam izjemno grafiko, zvok, zgodbo, vzdušje,... Vse skupaj je enostavno fantastično, nepozabno. Bržkone prva streljačina po igri Half life, ki ponuja toliko vsega v enem. In bržkone najboljša streljačina do tega trenutka. Za konec lahko rečem le še hvala Crytek in čakamo na odgovor tekmecev.

In kaj si vi mislite o igri Far Cry?
Povejte svoje mnenje v forumu >>>



<<< Prejšnja stran



Čas izida:
26. marec 2004
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Ubisoft
Razvijalec:
Crytek Studios



Vse slike iz igre (177)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Far Cry
>
27.marec 2004:
Popravek igre Far Cry
>
24.marec 2004:
Cheat igre Far Cry
>
23.marec 2004:
Trainer igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
Demo igre Far Cry
>
6.september 2003:
Napoved igre Far Cry
>
Povezava na uradno stran igre Far Cry


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.