Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 27.APRIL 2024

Sim City 4: Rush Hour

Ko Sim City 4 sreča Vice City, dobimo zelo posrečen dodatek za vse tiste, ki vam je županovanje iz naslonjača premalo napeto in bi si želeli svoje mesto spoznati nekoliko pobliže...
Datum objave:
31.oktober 2003

Avtor:
Matjaž Plotajs

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<< Stran 2 od 2  


Klikni na sliko za večjo različico
Žal pa pri samih vožnjah po mestu ne gre brez občasnih in precej motečih anomalij v sami igri, saj se nemalokrat zgodi, da se med določeno misijo pred vami nenadoma pojavi vozilo in trčenje je neizogibno. Igra je že sama po sebi grafično precej zahtevna, zato imajo vozila precej omejena območja gibanja, kar v praksi pomeni, da se nekdo pred vami pelje do križišča, nato pa nenadoma izgine, spet drug pa se pojavi ravno v nepravem trenutku in vam tako uniči misijo. Težava je še posebej očitna v bolj razvitih mestih z gostejšim prometom, medtem ko so v manj zgoščenem okolju takšne napake redkejše. Kljub tej težavi pozitiven občutek nad novostjo ne zbledi.


Klikni na sliko za večjo različico
Dodatek prinaša tudi nove stavbe (okoli sto, če jim gre verjeti), pri čemer določene dobite z uspešno opravljenimi misijami, nekatere z rastjo prebivalstva, veliko pa jih je na voljo že od samega začetka. Novi so tudi arhitekturni slogi, katastrofe, možnost poimenovanja ulic, okolišev, naravnih parkov… ter že omenjena večja kontrola nad tranzitnim sistemom. Vizualno je tako igra še bolj privlačna, pa čeprav ne gre ravno za spektakularne spremembe, kar je pravzaprav razumljivo, saj imamo opravka z dodatkom. Morda še najbolj izstopajo nove animacije katastrof (še posebej napad vesoljcev…) in pa bogat izbor arhitekture nebotičnikov, ki močno popestrijo betonsko monotonost. Za igranje nam priporočajo sistem tipa PIII-500 z 256Mb RAM in pa 3D grafično kartico s 32 Mb pomnilnika. Nočem vas strašiti, vendar pa mislim, da boste s takšnim "picajzlom" bolj tenko piskali. Recimo, da za zahtevnejše grafične nastavitve potrebujete malodane najsodobnejšo mašino, saj zna biti igra izjemno zahtevna, še posebej kasneje, ko postane vaše mesto večje in kompleksnejše. "Slide show" vas bo verjetno kmalu spravil ob živce, še posebej ob samih akcijah, ko morate uporabljati visoke povečave. Prezahtevna grafika je zagotovo ena večjih slabosti, ki pa smo jo opažali že pred dodatkom. 

Zvočna podoba bistveno ne odstopa od izvorne igre. Dodani so zgolj novi zvoki pri posameznih misijah, ki so dokaj posrečeni in na trenutke humorni, tako da kakšnih večjih pripomb tu nimam.


Klikni na sliko za večjo različico
Kaj torej poreči lastnikom Sim Cityja 4. Če ste v igri pogrešali "Vice City" element podenja po mestu in opravljanja najrazličnejših nalog, potem z nakupom ne boste zgrešili. Seveda pa obstajajo tudi posamezniki, ki jim novosti ne bodo najbolj pri srcu, saj ne vidijo ravno smisla, zakaj bi se župan, ob vsej bogatosti in kompleksnosti vodenja mesta, moral ukvarjati še s tovrstnimi zadevami. Dejstvo je, da se Sim City 4 s tem dodatkom spreminja iz igre, ki je zahtevala veliko poslovne spretnosti in smisla za planiranje, v nekoliko bolj odprto igro. V njej bo svoj užitek našla tudi širša množica ljudi, katerim igra do sedaj, ravno zaradi nekoliko specifičnega žanra, morda ni najbolj ustrezala. Če bo to pripomoglo k še večji popularizaciji Sim Cityja, potem v redu. Upam le, da ustvarjalci v prihodnosti ne bodo pretiravali, da ne bi počasi izgubili osnovno idejo ustvarjanja, razvijanja in vodenja neštetih elementov urbane družbe, ki jo je Sim City vse do danes tako posrečeno udejanjal.

In kaj si vi mislite o igri Sim City 4: Rush Hour?
Povejte svoje mnenje v forumu >>>



<<< Prejšnja stran



Čas izida:
26. september 2003
Zvrst igre:
poslovna strategija
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
Maxis



Vse slike iz igre (34)


>
16.januar 2004:
Trainer igre Sim City 4: Rush Hour
>
27.november 2003:
Popravek igre Sim City 4: Rush Hour
>
24.oktober 2003:
Cheat igre Sim City 4: Rush Hour
>
Povezava na uradno stran igre Sim City 4: Rush Hour


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.