Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 20.APRIL 2024

Live For Speed S1

Live For Speed S1 je izvrsten primer kvalitetne igre, ki so jo naredili trije posamezniki in se po igralnosti z lahkoto kosa z znanimi dirkalnimi simulacijami...
Datum objave:
10.avgust 2003

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 4  

RB4 GT je zagotovo najbolj atraktiven izmed sedmerice, saj s svojim izgledom močno spominja na Toyoto Supro; zaradi 4x4 pogona in turbine pa je odločna izbira za drag race (o tem kasneje). Za odklep potrebujete 200 Creditsov Nato sta pa tu še LX4 in LX6, za katera lahko rečemo, da sta zaradi svoje konstrukcije (buggy) pravi strup. Številki v njunih imenih pa sta povezani s številom točk potrebnih za odklep, torej 400 in 600.


Klikni na sliko za večjo različico
Ko si izberete avtomobil, s katerim bi želeli dirkati, si preselite v meni, ki bi mu lahko rekli garaža. Tukaj boste virtualni mehaniki verjetno preživeli največ časa, saj je nastavitev kar precej in se zelo odražajo pri vožnji; privzete nastavitve pa so zgolj zasilne in ne omogočajo ravno blestečih dosežkov. O vsakem avtomobilu lahko izveste osnovne podatke (motor, moč, navor, teža, pogon...), spreminjate pa lahko barve, zavore, vzmetenje, krmiljenje, kolesa, prestavna razmerja, pnevmatike in število potnikov (čudno, kajne). Vse spremembe se grafično odražajo na avtomobilu, ki ga lahko vidite na sredi zaslona, po želji pa ga lahko vrtite v levo ali desno. Če boste recimo znižali tlak v gumah, se bo avto malo posedel. Pri vzmetenju se bodo pa tako ali tako poznale vse spremembe trdote in višine avtomobila, grafično in praktično. Vsak avtomobil ima dvanajst že privzetih barvnih shem, seveda pa lahko ustvarjate tudi lastne "skine".


Klikni na sliko za večjo različico
In smo že pri progah, ki jih je na prvi pogled malo. V igri so vsega skupaj le štiri proge in sicer Blackwood (ki jo najbrž poznate iz demo različice), South City (ulična dirka), Fern Bay in Autocross. Vsaka proga ima tri vremenske nastavitve (dan, večer, oblačno...) in pa več konfiguracij. Nekatere proge se lahko vozi tudi v rallycross načinu, torej po pesku in ne samo po cesti. Večinoma pa gre za različno speljane proge, ki so včasih še obrnjene. Fern Bay ima naprimer kar 12 konfiguracij, tako da vam gotovo ne bo dolgčas, ko se boste privajali na različne postavitve. Na progi oz. Terenu autocross pa boste našli dve prazni parkirišči, kjer je veliko prostora za obračanje z ročno zavoro on podobno. Tu boste našli tudi progi za drag race, na prvi se lahko pomerita dva igralca, na drugi pa je prostora za kar osem igralcev.


Klikni na sliko za večjo različico
Hot Lapping je ločen enoigralski način, ki je namenjen postavljanju in izboljševanju časov na progah; ti časi pa se uporabljajo na online lestvicah. Vse skupaj je skoraj identično treningu pred dirko, le da kakršenkoli izgled s steze ali vožnje po travi naredi krog neveljaven, tako da je goljufanje onemogočeno.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
17. julij 2003
Zvrst igre:
simulacija vožnje
Založnik:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen
Razvijalec:
Scawen Roberts, Eric Bailey, Victor van Vlaardingen



Vse slike iz igre (105)


>
1.oktober 2008:
Galerija igre Live For Speed S1
>
Demo igre Live For Speed S1
>
10.april 2004:
Popravek igre Live For Speed S1
>
Povezava na uradno stran igre Live For Speed S1


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.