Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 28.APRIL 2024

Battlefield 1942

Ljubitelji večigralskih akcijskih iger iz druge svetovne vojne ne prezrite igre Battlefield 1942. Tu boste, poleg parih napakic, našli vse, kar je potrebno za dobro doživetje...
Datum objave:
16.februar 2003

Avtor:
Mitja Oberč

Igro je posodil:
Igro je posodil Colby d.o.o.
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  


Klikni na sliko za večjo različico
Ob začetku misije se igralcu najprej prikaže mapa, na kateri lahko izbere tip vojaka in točko, kjer bo začel igro. Tipov vojaka je pet in sicer izvidnik (z ostrostrelsko puško in daljnogledom za priklic topniškega napada), napadalec (z brzostrelko), protitankovski vojak (z ročnim minometom), bolničar (zdravi kolege) in inženir, ki lahko postavlja mine in popravlja vozila, strojnice in podobno. Tip vojaka je po smrti moč menjati, tako da najbrž ne boste ostali pri samo enem tipu. Vsaka stran ima svojo začetno bazo in pa postojanke, ki jih je moč zavzeti. In ravno to zavzemanje odigra pomembno vlogo pri misijah. Vsaka stran ima na začetku misije določeno število točk, t.i. "ticketov", ki jih izgubljajo s smrtjo vojakov ali s tem, da sovražnik poseduje več kot polovico vseh postojank. Ko pride število ticketov na 0, je tista stran poražena.


Klikni na sliko za večjo različico
Po mapah so postavljene stacionarne strojnice (kopenske in zračne) in vozila, tako da igralcu ne bo nikoli zmanjkalo orožja za boj proti nasprotniku. V igri je vsega skupaj 35 vozil, od jeepov, letal, tankov, oklepnikov, do bojnih ladij, podmornic in celo letalonosilk. Vse to je moč upravljati v misijah. Na voljo je tudi 20 avtentičnih orožij iz druge svetovne vojne, od nožev, pištol, brzostrelk, ostrostrelskih pušk do minometov in granat. Tako strelivo, kot orožje si ne moč napolniti v postojankah, če imajo to možnost. Skratka, misije v kampanji in instantni akciji temeljijo na zavzetju in posedovanju postojank, kar sovražniku odbija točke in ga sčasoma pripelje do poraza. Ni ravno kaka umetnost, zna biti pa zabavno in dolgotrajno, če sta si obe strani izenačeni. Vendar zaradi bolj kot ne slabe umetne inteligence, bi bilo najbrž bolj zabavno igrati proti človeškim nasprotnikom.


Klikni na sliko za večjo različico
In smo že pri večigralskem načinu, ki vsebuje vse mape iz enoigralskega, na njih pa se lahko pomeri do kar 64 igralcev v štirih načinih igranja. Osvojitveni način je način, ki prevladuje pri večigralstvu in sem ga opisal malo višje. Nato je tu še sodelovalni način, v katerem se vsi igralci spopadejo proti računalniškim nasprotnikom. Last Man Standing je način, ki se igra do zadnjega preživelega igralca, katerega ekipa tudi zmaga. Zadnji način je pa klasika pri večigralstvu - to je Capture The Flag ali CTF, če skrajšamo. Cilj je zavzetje zastave in vrnitev v bazo. Točke so dodeljene samo v primeru, da sovražnikovo zastavo prinesemo k naši zastavi, ki ni bila ukradena. Te načine je moč igrati na posvečenih ali privatnih strežnikih, lahko pa tudi sami postavite strežnik ali novo igro.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
20. september 2002
Zvrst igre:
3D streljačina
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
EA DICE



Vse slike iz igre (45)


>
31.januar 2004:
Popravek igre Battlefield 1942
>
7.oktober 2003:
Trainer igre Battlefield 1942
>
Demo igre Battlefield 1942


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.