Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 4.MAJ 2024

Rallisport Challenge

Microsoft se je z arkadno igro RalliSport Challenge za PC podal v rally vode. Kako dobro jim je to uspelo, si preberite v opisu te prve rally arkade, ki so jo razvili pri Digital Illusions...
Datum objave:
27.november 2002

Avtor:
Mitja Oberč
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

Nekateri izmed njih imajo tudi posebne izvedbe, ki so namenjene samo za Hill Climb ali Rallycross način, kjer je potrebno imeti precej navora in moči. Avtomobili so v barvah resničnih moštev iz sedanjosti in preteklosti, imajo pa tudi nalepke resničnih sponzorjev. Zmodelirani so zelo dobro in realno, njihovo obnašanje pa je povsem druga pesem.


Klikni na sliko za večjo različico
Fizikalni model je arkaden, avtomobili pretirano drsijo v ovinke (oprijema skoraj ni), težko pa je tudi utrpeti hujšo škodo ob izleti s ceste. Morebitni ljubitelji prevračanja boste gotovo prišli na račun, saj bo marsikateri igralec pri 240km/h zapeljal čez kak nasip ali pa med drevesa. Poškodbeni model je narejen zelo preprosto, na avtomobilih je možno razviti vetrobransko steklo, zviti oba odbijača in z veliko napora celo malo zmečkati pokrov motorja. Kakega letenja razbitih delov po zraku in vlečenja zadnjega odbijača po tleh v RalliSport Challenge ne boste deležni. Avtomobil se avtomatično popravi po vsaki etapi, zato boste zaman iskali kakšne garažne scene ali t.i. service area.


Klikni na sliko za večjo različico
Tik pred začetkom vsake etape je moč spremeniti določene nastavitve avtomobila. Najprej je tu možnost avtomatskega ali ročnega prestavljanja, potem pa lahko v posebnem meniju nastavljate še prestavna razmerja, vzmetenje, izbirate tip gum, hitrost zavijanja in spreminjate aerodinamiko. Največjo spremembo boste opazili pri nastavljanju prestavnih razmerij, saj se bo končna hitrost gibala med 180 in 260 kmh, odvisno od značilnosti proge, grobosti terena in vremenskih razmer (dežja). Na začetku nastavitve ne pomenijo skoraj nič, v kasnejših rallyjih pa je potrebno tudi malo časa vložiti v nastavitve avtomobila, če bi radi zmagali. Nastavitve se avtomatično shranijo, zato je potrebno pred vsako naslednjo etapo spremeniti nastavitve, če so zelo različna od predhodne.


Klikni na sliko za večjo različico
Kot dobro lastnosti igre bi lahko šteli veliko število prog in avtomobilov, ki so zelo dobro izdelani. Karierni način je tudi dovolj dobro zastavljen in bo marsikaterega igralca pritegnil, da ga konča s čim več zbranimi točkami. Nasploh je dobro to, da so igro uspešno prenesli na PC. Kot slabosti pa bi lahko šteli malce preveč arkaden fizikalni model, ki bo marsikomu vsaj na začetku povzročal preglavice, pri močnejših avtomobilih (600+ KM) pa sploh. Nekoliko čudni so tudi zvočni učinki, ki jih je sicer malo in zvenijo dokaj amatersko. Z zvokom sem imel tudi nekaj težav, saj je po parih minutah povsem odpovedal. Podobne težave je javilo kar nekaj ostalih igralcev in močno upam, da bo izdan kak popravek, ki bo to odpravil.

Večigralski način je sicer na prvi pogled skrit, a vseeno prisoten.



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
15. november 2002
Zvrst igre:
dirkalna arkada
Založnik:
Microsoft Game Studios
Razvijalec:
EA DICE



Vse slike iz igre (22)


>
8.november 2003:
Cheat igre Rallisport Challenge
>
Demo igre Rallisport Challenge
>
Povezava na uradno stran igre Rallisport Challenge


>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.