Igralec.com - spletna revija za PC igre
Igralec.com
DomovNovicePC igreHardverDownloadForumi
ISKANJE:
Opisi Napovedi Datumi izidov Galerije Nasveti
  ISSN: 1581-453X 29.APRIL 2024

Ultima IX: Ascension *

Dočakali smo že deveti zaporedni del v seriji FRP iger Ultima. Kako posebna je Ultima IX: Ascension, pa si lahko preberete v tem opisu...
Datum objave:
4.maj 2000

Avtor:
Marko Vatovec
Bookmark and Share .
<<   >> Stran 2 od 3  

Izkustvenih točk ni, statistik predmetov ni, da je sekira močnejša od noža lahko vidimo le na črtici v levem zgornjem kotu, ki kaže moč orožja. Lik lahko napreduje samo ko očisti kapelico, takrat si izberemo lastnost, v kateri bo napredoval. Skratka, vsi FRP elementi so zmanjšani do minimuma, da se lahko posvetimo zgodbi.


Klikni na sliko za večjo različico
Boj je arkaden, kar bo nekatere motilo, drugim bo všeč. Orožij in oklepov je malo, tako da z enim orožjem lahko igramo skoraj četrtino igre. Ozemlje je glede na predhodnike (U7) zmanjšano, vendar je dovolj veliko. Lokacij je mnogo, od zasneženih gorovij, piratskih pristanišč, podzemlja zalita z lavo, grobnice, pokopališča, cerkve, močvirja, vse to in še več. Omeniti gre tudi menjavanje dneva in noči, ki je izvedeno izjemno realistično. Vzhajanje in zahajanje zvezd in sonca je res lepo izpeljano. V mestih je veliko prodajalcev, s katerimi lahko barantamo. Ponavadi imajo izjemno visoke cene, zato se od njih ne izplača kupovati. Čisto za vsako osebo v igri je posnet dialog, kar je lepa poteza. Se še spomnite, kako so v Ultimi 7 prebivalci mest živeli svoja življenja, ponoči spali, podnevi jedli, hodili naokoli? No, tega bomo v Ultimi 9 zamanj iskali. Tudi hiše v mestih nimajo več shritih lokacij, kot so jih imele hiše v U7. S spanjem se nam v U9 napolni energija, in slaba poteza je, da v igri ni spalne vreče.

Zna se zgoditi, da vam bodo igro pokvarili hrošči, ki jih je zares veliko. Kot primer naj navedem kurzor miške, ki izgine na določeni lokaciji (Wrong, ječa kamor greste rešiti Raven) ko se to zgodi si lahko pomagate samo še z alt+F4. Takih hroščev pa si igralci ne želimo ane da? Večigralnosti ni, za tiste, ki jo hočejo igrati lahko povem le, naj gredo igrati Ultimo Online.


Klikni na sliko za večjo različico
Grafika je izjemno podrobna, mislim da najboljša v FRP igrah dosedaj, zvok je tudi dober, posebna pohvala pa gre glasbi, ki pričara odlično vzdušje. Animacije so na ravni tistih iz PS2, skratka izjemno dobre. Pohvala gre tudi animacijam napravljenim z grafičnim motorjem igre same.Graja gre pa ravno animacijam, saj le te ne bodo delovale, če imamo na računalniku nameščen DVD predvajalnik, zatorej ga le izklopite, ko boste igrali Ultimo. Svetlobni učinki so izjemno dobri in atraktivni. Na račun vseh teh dobrot je U9 še kar strojno zahtevna, ne pričakovati, da bo delala na pisarniških računalih!

Ultima 9 je gotovo najboljša igra v seriji, in če ste ljubitelj FRP iger jo gotovo morate imeti.


* Opis, ki ste ga prebrali, je nastal v zgodnjih letih revije.
  Če smo medtem kaj "odrasli", se lahko prepričate s prebiranjem novejših opisov :)



<<< Prejšnja stran Naslednja stran >>>



Čas izida:
november 1999
Zvrst igre:
FRP
Založnik:
Electronic Arts
Razvijalec:
Origin Systems



Vse slike iz igre (12)



>
30.april 2004:
Colin McRae Rally 4
>
16.april 2004:
Far Cry
>
10.april 2004:
Battlefield Vietnam
>
26.marec 2004:
Crazy Taxi 3: High Roller
>
11.marec 2004:
Delta Force: Black Hawk Down: Team Sabre

Igralec.com O igralec.com  |  Kolofon  |  Pridružite se nam!  |  Sodelovanje s podjetji  |  Oglaševanje  |  Varovanje zasebnosti
© 1999-2022 Igralec.com. Vse pravice pridržane. Pravni pouk.